Leonora, Radivoje i Nikolina pobjednici onlajn kviza za osnovce povodom Evropskog dana jezika

"U kvizu je učestvovalo 479 učenika i učenica iz crnogorskih osnovnih škola", navodi se u saopštenju

3636 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Učenica devetog razreda O.Š. „Milorad Musa Burzan“ iz Podgorice, Leonora Lađić, učenik šestog razreda O.Š. „Olga Golović“ iz Nikšića, Radivoje Vučeljić i Nikolina Rončević, učenica devetog razreda O.Š. „Dragiša Ivanović“ iz Podgorice, pobjednici su onlajn kviza za osnovce povodom Evropskog dana jezika.

To je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade – Sektora za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji, koji je, kako se navodi, danas, u okviru projekta EU4ME koji finansira EU, organizovao nagradnu igru za sve osnovce koji vole jezike i žele da ih usavršavaju.

"Kviz je realizovan u saradnji sa Ministarstvom prosvjete. Pravo učešća u kvizu imali su učenici i učenice svih osnovnih škola u Crnoj Gori, a Leonora, Radivoje i Nikolina su bili najbolji i najbrži", naveli su iz sekretarijata.

Pobjednici kviza
Pobjednici kvizafoto: Sektor za informisanje javnosti o Evropskoj uniji i pristupanju Crne Gore Evropskoj uniji

U kvizu je učestvovalo, kazali su, 479 učenika i učenica iz crnogorskih osnovnih škola.

"Kviz, koji se tradicionalno održava povodom 26. septembra, Evropskog dana jezika, odlična je prilika da osnovce motivišemo da se zainteresuju za učenje stranih jezika podstičući na taj način jezičku raznolikost, toleranciju i bogatsto kulture", saopšteno je.

Za Leonoru, Radivoja i Nikolinu su, kako su naveli iz sekretarijata, obezbijeđene nagrade.

Bonus video: