Vuković podržao inicijativu za gradnju novog vrtića u nikšićkom naselju Kličevo

Predsjednik SO je istakao da u potpunosti razumije potrebu MZ Kličevo za novim vrtićem te da će se, Opština Nikšić i on lično, potruditi da se opravdana očekivanja mještana pretoče u stvarnost

3034 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Skupština opštine Nikšić
Sa sastanka, Foto: Skupština opštine Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine Nikšić, Nemanja Vuković, primio je predstavnice potpisnika inicijative da Mjesna zajednica (MZ) Kličevo dobije novi vrtić.

„Kao mještani MZ Kličevo, roditelji i savjesni građani osluškivali smo potrebe porodica i djece. U MZ Kličevo postoje dva objekta koja se koriste za potrebe JPU, ali već duži vremenski period bilježi se prekobrojnost grupa i nemogućnost upisa djece, a samim tim i otežani uslovi rada zaposlenih i nedovoljno kvalitet boravak djece“, navedeno je u inicijativi koja je nedavno pokrenuta.

Izgradnja novog vrtića omogućila bi, ne samo ugodan i podsticajan boravak djece, već bi doprinijela i vraćanju djece koja su, zbog nedovoljnih kapaciteta, upisana u druge vrtiće u gradu, pa bi se samim tim rasteretile druge vaspitne jedinice.

Predsjednik SO je istakao da u potpunosti razumije potrebu MZ Kličevo za novim vrtićem te da će se, Opština Nikšić i on lično, potruditi da se opravdana očekivanja mještana pretoče u stvarnost.

U MZ Kličevo ima oko 17.000 stanovnika.

Bonus video: