Kolašin: Obnovili većinu seoskih puteva, na redu rasvjeta

Komunalno preduzeće iz Kolašina uradilo zamašan posao tokom minulih pola godine, nastavak na proljeće

5763 pregleda 49 reakcija 4 komentar(a)
Radovi na jednom od puteva, Foto: Komunalno
Radovi na jednom od puteva, Foto: Komunalno

Kolašinsko Komunalno preduzeće je tokom minulih pola godine, tvrdi direktor Dušan Simović, uspjelo značajno da unaprijedi seosku putnu infrastrukturu.

Tim poslovima, bila je, objašnjava on, posvećena velika pažnja, a sve uz razumijevanje Opštine, kabineta predsjednika i glavnog administratora i uvažavajući zahtjeve i potrebe mještana.

“Uzimajući u obzir činjenicu da je mreža lokalnih puteva na seoskom području izuzetno razuđena, a kapaciteti našeg preduzeća ograničeni i sa aspekta tehničkih, ali i ljudskih resursa, trudili smo se da radove izvodimo po prioritetima, a u skladu sa trenutnim mogućnostima. Obavili smo, između ostalog, sanaciju puta Žuti krš - Oćiba (dva kilometra), klizišta iznad manastira Prekobrđe, zatim puta Pjenavac - Ulica, te Sreteška Gora - Sela, Vlahovići - mjesto Bulje (300 metara)… Sanirali smo i 15 kilometara puta Liješnje - Velje Duboko - Kapetanovo jezero i osam kilometara saobraćajnice Crkvine - Ravni - Donje Ravni …”, kazao je Simović.

Popravljeno je i oko kilometar i po puta od Selišta - Klačine, kao i put ka Sinjajevini iz pravca Lipova i iz pravca Lipovske Bistrice. Posebna pažnja, kazao je direktor Komunalnog preduzeća, posvećena je i širenju mreže javne rasvjete, kako u gradu, tako i u prigradskim naseljima. Mještani Blatine dobili su minulog ljeta javnu rasvjetu u ukupnoj dužini od oko dva kilometra. U toku je završetak radova na rasvjeti u naselju Bakovići, a dužina mreže biće oko 1,2 kilometra. Osposobljena je rasvjeta u Kraljskim Barama, koja gotovo da i nije radila, od kako je, prije mnogo godina, postavljena.

“U narednom periodu javna rasvjeta će biti postavljena i u nedostajućim dijelu naselja Rogobore, dijelu Drijenka i naselje Dulovine u ukupnoj dužini od preko 1,8 kilometara. Takođe je u planu da osvijetlimo i ulicu ispod Osnovnog suda ka Zaobilaznici, zatim ulicu kod Starog pazarišta, a potom i neke od ulica u ostalim djelovima grada, koliko nam uslovi na terenu, finansijske mogućnosti, kao i vremenske prilike dozvole. Nadam se razumijevanju građana za mogućnosti i uslove u kojima radimo. Ono što ne stignemo ove, radićemo već sa prvim lijepim danima naredne godine”, najavio je Simović.

On kaže da je u gradu obavljena zamjena starih, energetski neefikasnih sijalica, novim led svjetiljkama, koje su postavljene u ulicama Radoša Maškovića, Dunje Đokić, Bjelasičkoj, Milivoja Bulatovića, Zaobilaznica... Ukupno je zamijenjeno 110 starih sijalica, koje će, očekuju u Komunalnom, doprinijeti smanjenju potrošnje električne energije i povećanju energetske efikasnosti.

Pored svih tih radova, minulo ljeto, kako je kazao, bilo je izazovno za Komunalno preduzeće u dijelu unapređenja infrastrukture u gradu, ali i održavanja čistoće tokom brojnih kulturnih i sportskih manifestacija koje su otpočele već u prvim danima juna. On podsjeća da su, na nekoliko mjesta, urađeni trotoari, a završeno je i farbanje stubova rasvjete, uklanjen veći broja divljih deponija.

Bonus video: