Abazović: Država će pomoći svakom građaninu koji želi da se vrati iz Izraela

"Spremni smo da im pružimo logistiku da dođu do avio karata, avio kompanija koje vrše transfere iz Tel Aviva"

10932 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot

Premijer Dritan Abazović kazao je da će država spremna da pruži logističku podršku svakom građaninu Crne Gore koji žele da se vrati iz Izraela.

On se zahvalio Ministarstvu vanjskih poslova, kompaniji "ToMontenegro", posadi aviona, počasnom konzulu Crne Gore u Izraelu Nimrodu Rinotu na sprovođenju evakuacionog leta kojim su evakuisani državljani Crne Gore, ali i drugih zemalja iz Izraela.

"Pomogli su ne samo državljanima Crne Gore, nego i drugih država. Osim naših građana prevezene su diplomate iz SAD, Švedske i naše komšije državljani Srbije, Albanije, Kosova, Bosne i Hercegovine, Hrvatske... Nakon toga je uslijedila lavina i drugih država prema Crnoj Gori sa pitanjem da šaljemo drugi avion gdje bi voljeli da se radi evakuacija građana tih država", rekao je Abazović.

On je podsjedtio da je u Izraelu ostalo nekoliko građana Crne Gore.

"Njih nekolio je u komunikaciji sa konzulatom. Spremni smo da im pružimo logistiku da dođu do avio karata, avio kompanija koje vrše transfere iz Tel Aviva. A ako se situacija bude narušila i ako bude bilo potrebe država će intervenisati i sve da se radi o jednom građaninu Crne Gore mi ćemo izlaziti u susret", navoe je Abazović.

Bonus video: