Požar u centru Tivta, nekoliko vatrogasaca lakše povrijeđeno

Gorio krov stambene zgrade na uglu Istarske i Njegoševe ulice

22179 pregleda 27 reakcija 8 komentar(a)
Požar u Tivtu, Foto: Radio Tivat
Požar u Tivtu, Foto: Radio Tivat
Ažurirano: 12.10.2023. 17:23h

Nekoliko vatrogasaca lakše je povrijeđeno danas prilikom intervencije na gašenju većeg požara koji je nešto prije 13 sati, izbio na krovu stambene zgrade na uglu Istarske i Njegoševe ulice u centru Tivta.

Požar je nakon sat i po vremena, stavljen pod kontrolu a vatra je pričinila veliku materijalnu štetu. Srećom, niko od stanara zgrade niti radnika koji su na njoj obavljali radove u momentu izbijanja vatre, nije povrijeđen jer su njih sve vatrogasci pravovremeno evakuisali.

Na lice mjesta izašao je kompletan sastav Službe zaštite i spašavanja Tivta sa šest protivpožarnih vozila, a pomoć u gašenju pružili su im i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Boka“ iz Tivta, te kolege iz Službe zaštite i spašavanja Kotor koje su na požarište dovezli specijalnu hidrauličnu korpu za gašenje vatre na visokim objektima.

Svojom cistjernom vatrogasne kamione vodom je dopunjavalo i Komunalno preduzeće Tivat.

Na terenu su bili i Komunalna policija, pripadnici Odjeljenja bezbjednosti Tivat i ekipa Hitne pomoći koja je vatrogascima što su udisali dim, povremeno ukazivala pomoć davanjem kiseonika.

U gašenju su učestvovali i pripadnici DVD "Tivat" i DVD "Krtoli".

Akciju gašenja na licu mjesta pratili su i gradonačelnik Tivta Željko Komnenović i potpredsjednik Opštine Jovan Brinić. Komandir SZS Tivat Milorad Giljača kazao je da je požar vatrogascima relativno kasno prijavljen, tek oko 12:55 časova kada je on već bio u rasplamsaloj fazi i to od slučajnog prolaznika, a ne od radnika koji su izvodili radove na zgradi.

Sumnja se da su upravo radnici upotrebom otvorenog plamena, odnosno brenera prilikom izvođenja izolaterskih radova na krovu, i prouzrokovali požar.

Zbog gašenja vatre na zgradi, CEDIS je isključio napajanje strujom u ovom dijelu Tivta, a pripadnici policije regulisali saobraćaj u okolnim ulicama radi lakšeg prolaska vatrogasnih vozila.

Bonus video: