Zbog zamjene asbestnih cijevi veći dio Kolašina u subotu bez vode

Direktr preduzeća Vodovod i kanalizacija objašnjava da nije riječ o restrikcijama u isporuci vode, kako se nezvanično minulih dana moglo čuti, već da su prekidi u snabdijevanju uzrokovani neophodnim radovima na vodovodnoj mreži

5651 pregleda 6 komentar(a)
Kolašin, Foto: Vodovod i kanalizacija
Kolašin, Foto: Vodovod i kanalizacija

Potrošači koji se snabdijevaju sa kolašinskog, takozvanog, novog vodovoda, odnosno, potrošači u naseljima Babljak, Drijenak, Rogobore, Bakovići, Plana, Lug - Pažanj, manji dio grada, manji dio Smailagića Polja, te naselje preko Svinjače, dio naselja Breza, Radigojno i Prljavi brijeg neće imati vode u subotu od šest do 18 sati. Potrošači koji se snabdijevaju vodom direktno iz rezervoara (najveći dio gradskog naselja Kolašin, naselje Gornji Pažanj i manji dio naselja Polje) ostaće bez vode od devet do 18 sati.

Kako je saopštio vd izvršnog direktora preduzeća Vodovod i kanalizacija Miloš Peković, u tom period izvodiće se radovi na prespajanju glavnog transportnog cjevovoda (Ø 350 mm), na dijelu njegove trase u Ulici Boška Rašovića. On objašnjava da radovi podrazumijevaju isključenje starog cjevovoda od azbestnocementnih cijevi, odnosno, stavljanje u funkciju novih polietilenskih (PE) cijevi.

Peković objašnjava da nije riječ o restrikcijama u isporuci vode, kako se nezvanično minulih dana moglo čuti, već da su prekidi u snabdijevanju uzrokovani neophodnim radovima na vodovodnoj mreži.

“Još jednom napominjemo da nijesu u pitanju nikakve restrikcije u isporuci vode, već da će do prekid vodosnabdijevanja doći, isključivo, zbog izvođenja radova na zamjeni postojećeg cjevovoda od azbestnocementnih cijevi novim cjevovodom od PE cijevi. Apelujemo na sve potrošače da smanje potrošnju i, na taj način, doprinesu stabilnosti sistema. Molimo potrošače za strpljenje i razumijevanje i izvinjavamo se zbog neprijatnosti prouzrokovanih prekidom vodosnabdijevanja”, saopštio je izvršni direktor Vodovoda i kanalizacije.

On kaže da će "slučaju lošeg vremena ili drugih nepredvidenih okolnosti radovi biti odlloženi za prvi naredni dan”.

Bonus video: