MVP: Očekuje se da će navijači koji su uhapšeni u Turskoj do ponedjeljka biti deportovani u Crnu Goru

"Ministarstvo vanjskih poslova će, posredstvom Ambasade u Ankari i Generalnog konzulata u Istanbulu, nastaviti da postupa u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, te u slučaju dobijanja novih informacija, blagovremeno informisati javnost"

23246 pregleda 5 komentar(a)
Foto: FSCG
Foto: FSCG
Ažurirano: 13.10.2023. 17:08h

Ministarstvo vanjskih poslova (MVP) saopštilo je da je stupilo u kontakt sa nadležnim organima Turske u vezi sa zadržavanjem 14 članova navijačke grupe "Varvari" u toj državi.

Kazali su da očekuju da će oni do ponedjeljka biti deportovani u Crnu Goru.

"U vezi sa zadržavanjem 14 članova navijačke grupe iz Crne Gore u Republici Turskoj, od čega sedam lica na granici prema Grčkoj, a sedam u blizini Ankare, diplomatsko-konzularna predstavništva Crne Gore u Istanbulu i Ankari su, sinoć, po dobijanju ove informacije, stupila u kontakt sa nadležnim organima Republike Turske. Sedam lica koja su zadržana na granici sa Grčkom su, nakon intervencije naših DKP-a, a po okončanju procedura granične provjere, puštena da nastave put, dok je druga grupa zadržana u Centru za deportacije, zbog postojanja određenih sumnji turskih nadležnih organa u vezi sa pojedinim članovima navedene grupe. Očekuje se da, do ponedjeljka, budu deportovani u Crnu Goru", navodi se u saopštenju MVP-a.

"Ministarstvo vanjskih poslova će, posredstvom Ambasade u Ankari i Generalnog konzulata u Istanbulu, nastaviti da postupa u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima, te u slučaju dobijanja novih informacija, blagovremeno informisati javnost", zaključuje se u saopštenju.

Vođa navijačke grupe "Varvari" Aleksandar Čaka Ivanović kazao je "Vijestima" da su se dvojica od sedmorice uhapšenih javili porodicama, i o tome ih obavijestili.

Kazali su im i da od policije nijesu dobili nikakvo objašnjenje zbog čega su sinoć maltene oteti, optuženi za članstvo u kriminalnoj organizaciji i terorizam i pritvoreni.

U Turskoj su sinoć uhapšeni Draško Mirković (33), Minja Mihailović (41), Marko Vujošević (26), Dragan Vujošević (23), Aleksandar Grbović (30). Filip Vukčević (33) i Igor Vukadinović (21), a njihove porodice danas su podgoričkoj policiji prijavile otmicu.

Ivanović je ranije je objasnio da je turska policija, nakon košarkaške utakmice između Turk Telekoma i Budućnosti, propustila jedan kombi sa navijačima Budućnosti, a da su drugi zaustavili i uhapsili navijače.

Kazao je i da su od njih tražili da priznaju koga su došli da ubiju, te da im nijesu pomagala objapšnjenja da su došli na košarkašku utakmicu.

Bonus video: