Iz Izraela evakuisano još troje državljana Crne Gore

Prema podacima MVP-a ostalo je još osam državljana koji bi željeli da se vrate, ali su iz privatnih razloga, za sada, ostali u Izraelu

12647 pregleda 21 reakcija 3 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Iz Izraela je danas evakuisano još troje državljana Crne Gore, saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP)

U saopštenju je pojašnjeno da je je u komunikaciji sa partnerskim državama, omogućena evakuaciju iz Izraela za troje državljana Crne Gore, i to humanitarnim letovima Litvanije i Slovačke.

U petak je osam državljana Crne Gore doputovalo humanitarnom letom do Skoplja, odakle je, u organizaciji MVP, obezbijeđen transfer do Podgorice. Njima se pridružila i jedna državljanka Ukrajine, koja ima privremeni boravak u Crnoj Gori.

"Krizni tim MVP-a, posredstvom diplomatsko-konzularnih predstavništava Crne Gore i u komunikaciji sa kriznim štabovima drugih država, u kontinuitetu radi na omogućavanju bezbjednog napuštanja Izraela za sve naše državljane koji to žele. Izražavamo zahvalnost zemljama regiona, kao i ostalim partnerskim državama sa kojima smo prethodnih dana bili u kontaktu, na spremnosti da dio kapaciteta na evakuacionim letovima stave na raspolaganje i Crnoj Gori", dodaje se.

Prema podacima MVP-a ostalo je još osam državljana koji bi željeli da se vrate, ali su iz privatnih razloga, za sada, ostali u Izraelu.

Nekoliko osoba ranije se vratilo evakuacionim letom koji je organizovala Vlada Crne Gore, kao i humanitarnim letovima Sjeverne Makedonije, Slovačke i Litvanije, te komercijalnim letovima.

MVP-u se radi evidencije javilo još četvoro državljana Crne Gore, koji su, kako se navodi u saopštenju, na bezbjednom i u ovom trenutku ne planiraju povratak u Crnu Goru.

"Krizni tim MVP-a ostaje na raspolaganju za sve potrebne informacije i ponavlja apel da naši državljani koriste prilike za evakuaciju iz Izraela koje se ukazuju, te da prate komercijalne letove koji, sa aerodroma u Tel Avivu, funkcionišu svakodnevno prema više destinacija", zaključuje se.

Bonus video: