U fokusu TO Kolašin će biti aktivni turizam

U Kolašinu zadovoljni postsezonom, zimska će zavisiti od količine snijega

3469 pregleda 5 komentar(a)
Veliko inetersovanje za prirodu: Sinjavinski maraton, Foto: TO Kolašin
Veliko inetersovanje za prirodu: Sinjavinski maraton, Foto: TO Kolašin

Između uspješnog turističkog ljeta i priprema za narednu zimsku sezonu, u kolašinskoj Turističkoj organizaciji (TO), kako kaže direktorica Zorica Milašinović, trude se da novim sadržajima i promotivnim aktivnostima privuku goste i tokom jesenjih mjeseci.

Prema njenim riječima, posjeta tokom septembra bila je dobra, čemu je doprinijelo i lijepo vrijeme. Turiste su, uglavnom, interesovali smještajni kapaciteti van grada, ali i posjete Nacionalnom parku “Biogradska gora” i aktivan turizam na planinama.

“Za oktobar su najave bile odlične, ali imamo veliki broj otkazanih grupa iz Izraela zbog aktuelne situacije u toj državi. TO Kolašin u ovom periodu promoviše aktivni turizam i prirodne ljepote kojima smo okruženi. Prošlog vikenda smo organizovali posjetu kanjonu Mrtvice, odziv je bio fenomenalan i to nam je dalo smjernice da utvrdimo šta je nedostajalo Kolašinu, u turističkom smislu, tokom jesenjih dana. Ovog vikenda imamo kružnu turu na Komovima, odziv je takođe odličan”, kaže Milašinović.

U TO su sumirali i turističke rezultate minulog ljeta, a razloga za zadovoljstvo je, kaže direktorka, mnogo. Posjeta tokom jula je bila za 15 odsto bolja nego u isto doba prošle godine. U avgustu je bilo za trećinu više gostiju nego u istom mjesecu lani. Milašinović ocjenjuje da je tome doprinio veliki broj sportskih manifestacija, kao i kulturno-zabavnih sadržaja.

Što se tiče očekivanja od naredne zimske sezone, ona su, objašnjava direktorica TO, ponovo vezana za sniježne padavine. To će, kaže Milašinović, kao i obično, odrediti i početak, ali i uspješnost turističke zime u Kolašinu.

Bonus video: