Podgorička "Čistoća" ne šalje nove račune za Donje Crnce

Iz “Čistoće” tvrde da više ne fakturišu usluge za stanovnike naselja u okolini Podgorice

4880 pregleda 20 reakcija 4 komentar(a)
Kamioni “Čistoće” Podgorica (ilustracija), Foto: SAVO PRELEVIC
Kamioni “Čistoće” Podgorica (ilustracija), Foto: SAVO PRELEVIC

Podgorička “Čistoća” stanovnicima naselja Donji Crnci za svoje usluge uputila je samo jedan, avgustovski račun, nakon čega je dalje fakturisanje obustavljeno.

To su “Vijestima” rekli iz tog komunalnog gradskog preduzeća, na pritužbe mještana da su, nakon zahtjeva da im se u naselju postave kontejneri i obezbijedi lokacija za odlaganje otpada, počeli da dobijaju račune, da nisu dobili i kontejnere, a da su im, navodno, iz “Čistoće” rekli da će kontejnere dobiti nakon godinu.

To im je, tvrde mještani, rečeno iz tog privrednog društva, uz obrazloženje da će na taj način “Čistoća” prikupiti sredstva i moći da obezbijedi novac za nabavku novih posuda za otpad.

Iz “Čistoće” su, međutim, to negirali.

Kako su rekli “Vijestima”, predstavnici Odjeljenja za upravljanje otpadom i Službe naplate izvršili su terenski obilazak u naselju Donji Crnci nakon upita redakcije 19. oktobra.

Dodaju i da je tokom perioda od 22. avgusta do 2. septembra prošle godine izvršeno evidentiranje potencijalnih novih korisnika na područjima Pričelje, Pričelje - put za pazarište, Donji Crnci i Stanjevića rupa.

“Međutim, kako nisu postojali uslovi za postavljanje posuda za odlaganje komunalnog otpada na pomenutim područjima, računi za potencijalne nove korisnike nisu ni štampani do avgusta 2023, kada je Služba naplate obaviještena od strane Tehničko-operativnog sektora da su se stanovnicima Pričelja i Pričelja - put za pazarište obezbijedili uslovi za odlaganje komunalnog otpada. Sa fakturisanjem usluga i slanjem prvih računa su počeli u septembru 2023, za mjesec avgust. Nakon toga, dobili su prigovore stanovnika sa poteza Put za pazarište u vezi sa nedostatkom posuda, zbog čega su obustavili dalje fakturisanje usluga za korisnike na ovom potezu (ukupno 34)”, rekli su iz “Čistoće”.

Dodaju i da usluge “Čistoća” za korisnike na području Donji Crnci i Stanjevića rupa nikada nisu fakturisane.

“Terenskim obilaskom utvrđeno je da ne postoje saobraćajno-tehnički uslovi za postavljanje posuda za odlaganje komunalnog otpada u naseljima Donji Crnci i Stanjevića rupa (uski lokalni putevi obrasli visokim rastinjem)”, rekli su iz “Čistoće”.

Bonus video: