Jelena Radonjić imenovana za v.d. glavne administratorke Prijestonice

Radonjić je radila u Skupštini Crne Gore, MUP-u...

8242 pregleda 8 komentar(a)
Radonjić, Foto: Prijestonica Cetinje
Radonjić, Foto: Prijestonica Cetinje

Diplomirana pravnica Jelena Radonjić imenovana je za vršiteljku dužnosti glavne administratorke Prijestonice Cetinje, saopštila je ta lokalna samouprava.

Iz Prijestonice su dostavili i njenu biografiju.

Jelena Radonjić rođena je 28. marta 1978. godine na Cetinju, gdje je završila osnovnu školu i Gimnaziju. Visoko obrazovanje stekla je na Pravnom fakultetu na Univerzitetu Crne Gore u Podgorici, a u Beogradu je položila pravosudni ispit.

Kod Vrhovnog državnog tužioca Republike Crne Gore obavlja pripravnički staž, u periodu od 2001. do 2004. godine, a od 2004. do 2007. godine radila je kao samostalni savjetnik u Ministarstvu unutrašnjih poslova Crne Gore.

Karijeru je nastavila kao pomoćnica generalnog sekretara Skupštine Crne Gore, odnosno kao rukovoditeljka Sektora za opšte poslove, za koju je imenovana 2007. godine. Posljednja dva mandata obavljala je funkciju pomoćnice generalnog sekretara, kao rukovoditeljka Sektora za podršku zakonodavnoj i nadzornoj funkciji Skupštine Crne Gore, sve do 2023. godine kada joj istekom mandata prestaje i radni odnos.

Bonus video: