Hercegnovski vatrogasci opet tražili pomoć kolega iz Hrvatske

Evidentna je i bojazan da na području požara, prema nezvaničnim podacima, ima zaostalih eksplozivnih sredstava, upozorio je Zlatko Ćirović iz Službe zaštite i spasavanja u Opštini Herceg Novi
0 komentar(a)
požar Bekovi, požar granica, Foto: Slavica Kosić
požar Bekovi, požar granica, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 21.08.2017. 14:03h

Hercegnovski vatrogasci zatražili su i danas pomoć kolega iz Hrvatske. Nakon jučerašnje intervencije dva hrvatska protivpožarna aviona i jednog u vlasništvu MUP-a Crne Gore, požar na vrhu brda Osoj iznad Debelog brijega je lokalizovan, ali nije ugašen, pa je zbog straha da bi se vatra mogla rasplamsati, procijenjeno je da bi intervencija aviona bila dobrodošla.

“Prekogranična saradnja sa kolegama iz Vatrogasnog društva u Konavlima je odlična," kazao je v.d. načelnika Službe zaštite i spasavanja u Opštini Herceg Novi, Zlatko Ćirović.

“Poslali su avione, kako bi se požar koji se širio na crnogorskoj strani što prije ugasio, a i danas očekujemo nalete aviona kako bi potpuno ugasili požar i preduprijedili da se ne spusti ka gustoj borovoj šumi u podnožju brda. Evidentna je i bojazan da na tom području, prema nezvaničnim podacima, ima zaostalih eksplozivnih sredstava," upozorio je Ćirović.

Na Luštici i dalje tinja požar od Krašića prema Zabrđu.

Bonus video: