Kako se „Prajm” provukao na rafove?

Direktor Uprave za bezbjednost hrane kaže da se možda radi o manjoj količini koja je neprimijećeno prošla na nekom od graničnih prelaza

11075 pregleda 43 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Uvoznik još nije završio i dostavio nadležnima analizu pića “Prajm”, ali to nije spriječilo pojedine podgoričke maloprodajne objekte da na društvenim mrežama oglase da je to piće ponovo u ponudi.

Direktor Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove Vladimir Đaković kazao je za “Vijesti” da “superanaliza nije gotova i da nije jasno kako se proizvod ponovo našao na tržištu”.

“Više informacija imaćemo narednih dana”, kazao je kratko Đaković.

Dodao je da je “moguće da se radi o manjoj količini koja je neprimijećeno prošla na nekom od graničnih prelaza”.

“Čak i da napitak uspješno prođe superanalizu, na njemu mora biti istaknuta oznaka 18+”, ističe Đaković.

Određeni maloprodajni objekti su na društvenoj mreži Instagram objavili sliku pića, a korisnici su ih u komentarima pitali da li ga ponovo imaju u ponudi. Odgovor je, na oduševljenje pratilaca, bio potvrdan.

Krajem septembra prodaja tog pića je zabranjena jer su iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove kazali da je neophodno da se uradi ispitivanje tog napitka.

Prema ranijim nezvaničnim saznanjima “Vijesti” iz Uprave, uvoznik je bio u obavezi da uradi superanalizu u nekoj od akreditovanih laboratorija Evropske unije. Iz Uprave su početkom oktobra kazali da je u toku laboratorijsko ispitivanje parametara za “Prajm” i za čips “Takis” i da će javnost biti obaviještena o rezultatima.

Cijena jednog “Prajma” je između sedam i osam eura, “Takis” čipsa sedam eura, a najčešće ga kupuju crnogorski osnovci i mlađi srednjoškolci.

Bonus video: