Mtel prati svjetske trendove

Migracija na naredne generacije mreža za bolje korisničko iskustvo

3744 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Mtel/Facebook
Foto: Mtel/Facebook

Kompanija MTEL u skladu sa svojom strategijom poslovanja koja podrazumijeva praćenje najsavremenijih trendova u svijetu telekomunkacija poslovanje zasniva na pružanju usluga korisnicima putem najsavremenijih tehnologija. U skladu sa tim MTEL kontinuirano sprovodi aktivnosti na razvoju 4G i 5G mreže.

Jedna od najistaknutijih prednosti 4G tehnologije je značajno poboljšana brzina prenosa podataka. Dok je 2G/3G omogućavao osnovne usluge poput glasa i sporijeg prenosa podataka, 4G donosi brzine koje omogućavaju visokokvalitetni streaming video sadržaja, interaktivne igre i druge zahtevne online aplikacije. Ovo znači bolje korisničko iskustvo i veću efikasnost u radu sa mobilnim uređajima.

4G tehnologija donosi znatno veći kapacitet mreže u poređenju sa prethodnim generacijama. To znači da 4G mreža može podržati veći broj korisnika istovremeno, bez gubitka performansi. Osim toga, 4G omogućava efikasnije korišćenje frekvencijskog spektra, što doprinosi smanjenju “gužvi na mreži” u urbanim područjima i na velikim događajima.

Jedna od ključnih prednosti 4G je njegova sposobnost da podrži napredne aplikacije i tehnologije koje zahtijevaju velike količine podataka i brz upload. To uključuje IoT (Internet of things - povezivanje različitih uređaja i objekata na Internetu kako bi međusobno komunicirali i dijelili podatke. Ovi uređaji mogu biti svakodnevni predmeti poput termostata, frižidera, automobila, ali i industrijske mašine, medicinski uređaji ili čak djelovi infrastrukture u gradovima), virtuelnu i proširenu stvarnost (VR/AR) aplikacije, visokokvalitetni video streaming, kao i druge inovativne tehnologije koje su ključne za savremeno društvo.

4G tehnologija predstavlja značajan korak ka budućnosti mobilnih komunikacija, ali je takođe dizajnirana sa perspektivom budućih tehnoloških inovacija. Ona omogućava lakšu migraciju na naredne generacije mreža, kao što je 5G, čime se osigurava da korisnici imaju pristup najnovijim tehnologijama i funkcionalnostima.

Prelazak na 4G tehnologiju označava značajan korak naprijed u mobilnim komunikacijama. Poboljšana brzina, veći kapacitet, podrška za naprednim aplikacijama i sigurnosne inovacije čine 4G tehnologiju ključnom za savremeno društvo. Sa perspektivom buduće kompatibilnosti, 4G je temelj za naredne generacije mobilnih mreža koje će oblikovati našu digitalnu budućnost.

Više informacija o cjelokupnoj ponudi MTEL-a, korisnici mogu naći na Facebook stranici Mtel Imate Prijatelje, Instagram profilu @mtelcg, web site-u www.mtel.me kao i pozivom Korisničkog servisa na broj 1600.