Joanikije čestitao Spajiću i Mandiću: Narod Crne Gore je još uvijek željan pravde, slobode...

"Želimo Vam puni uspjeh na toj visokoj i nadasve odgovornoj dužnosti", navodi se u čestitki Joanikija Spajiću

14774 pregleda 87 reakcija 88 komentar(a)
Joanikije, Foto: Mitropolija.com
Joanikije, Foto: Mitropolija.com

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije čestitao je Milojku Spajići izbor na mjesto predsjednika Vlade Crne Gore, a Andriji Mandiću izbor za predsjednika Skupštine Crne Gore.

"Poštovani gospodine predsjedniče, najiskrenije Vam čestitamo izbor za predsjednika Vlade Crne Gore. Uvjereni smo da će Vlada kojom ćete zasluženo predsjedavati donijeti dobro Crnoj Gori i njenom narodu koji je još uvijek željan pravde, slobode i pošteno vrednovanog rada, a ponajviše bratske sloge i međusobnog razumijevanja. Želimo Vam puni uspjeh na toj visokoj i nadasve odgovornoj dužnosti", navodi se u čestitki Joanikija Spajiću.

Vlada na čelu sa Spajićem izabrana je juče.

U čestitki Mandiću, Joanikije je poručio da je uvjeren da će Mandić dati vidljiv doprinos vladavini prava.

"Poštovani gospodine predsjedniče, srdačno Vam čestitamo izbor za predsjednika Skupštine Crne Gore. Uvjereni smo da ćete, koristeći Vaše bogato političko iskustvo i mudrost, dati vidljiv doprinos vladavini prava u našoj Otadžbini kako bi svi njeni ljudi i različiti društveni i politički subjekti živjeli u međusobnom miru i uzajamnom poštovanju, trudeći se složno i iskreno i za svoje i za opšte dobro. Želimo Vam puni uspjeh na toj uzvišenoj i veoma odgovornoj dužnosti", poručio je Joanikije.

Mandić je prekjuče izabran za predsjednika Skupštine.

Bonus video: