CGO: Nećemo na sastanak sa Spajićem i predstavnicima Monstata

Iz CGO su poručili da je za danas za 14 časova planiran sastanak Spajića, predstavnika Monstata i NVO sektora, a da je CGO dobio poziv četiri sata prije planiranog termina održavanja, uz naznaku da u roku od 45 minuta odrede predstavnike koji će prisustvovati sastanku

6864 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: CGO
Foto: CGO

Centar za građanskio obrazovanje (CGO) saopštio je da neće učestvovati na sastanku predsjednika Vlade Crne Gore Milojka Spajića, predstavnika Monstata i NVO sektora.

Iz te nevladine organizacije (NVO) su na Tviteru poručili da je za danas za 14 časova planiran sastanak Spajića, predstavnika Monstata i NVO sektora, a da je CGO dobio poziv četiri sata prije planiranog termina održavanja, uz naznaku da u roku od 45 minuta odrede predstavnike koji će prisustvovati sastanku.

"Ništa ne gori za takvu hitnost koja bi zahtijevala da svi pozvani iz NVO sektora otkažu svoje ranije preuzete obaveze. Izražavamo nadu da se radi o početnoj nespretnosti tima premijera Milojka Spajića, a ne o pogledu na NVO sektor kao na priručni taster", poručili su iz CGO.

Iz te NVO su dodali da očekuju da premijer i Vlada u narednom periodu pokažu da uvažavaju poziciju i autonomiju civilnog društva.

"Držeći do sopstvenog digniteta nećemo učestvovati na tako organizovanom sastanku, a cijenimo da je tema važna i daćemo svoj doprinos u njenom adresiranju u mjeri naših mogućnosti", zaključuju iz CGO.

Bonus video: