Savjet MZ Petrovac najavio za danas protest, od menadžmenta Doma zdravlja Budva traže još usluga

Izabrani doktori u zdravstvenoj stanici Petrovac odlukom menadžmenta radnim danima rade u smjenama od 7 do 14 sati i od 14 do 18 časova, subotom od 7 do 13, a nedjeljom od 8 sati do podne. Jednom sedmično dostupni su im radiolog i ginekolog, kao i uzorkovanje krvi za laboratorijske analize

8250 pregleda 12 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Savjet mjesne zajednice Petrovac najavio je za danas protest, tražeći od menadžmenta Doma zdravlja Budva da ispuni zahtjeve koji se tiču unapređenja zdravstvene zaštite.

Oni su, reagujući na navode načelnice zdravstvene stanice u Petrovcu dr Marije Zekić, kazali da građani treba da ocijene kako njen rad, tako i rad ustanove.

“Takođe, da nas ne zanimaju situacije u okolnim mjestima, već se bavimo svojim dvorištem i uradićemo sve da situaciju popravimo, a ako postoje zakonske smetnje, da na iste utičemo da se izmjene, jer zakoni su tu da se dopunjavaju i mijenjaju na korist a ne na štetu građana”, navodi se u reagovanju.

Ocijenili su i da dr Zekić i oni koji su hijerarhijski iznad nje trebalo da predlažu i utiču na to da se zakonske regulative mijenjaju, a ne da prihvataju postojeće, iako vide otpor i nezadovoljstvo onih iz čijih džepova primaju plate.

“Navodi da je gospodin Radoman (direktor Doma zdravlja Budva) učinio više nego što je mogao, dovode nas do momenta da upitamo doktoricu, da li mi najavljeni skup u petak pravimo rekreativno ili zato što je g-din Radoman uradio ‘sve što je mogao’. To što je doktorica ljetos zbrinula pacijente kojima je bila potrebna pomoć je dužnost jednog ljekara. A to što je dr radila i stvari iz domena rada Hitne pomoći, je njena dobra volja ili je za isto dodatno plaćena. Ako je proizvod dobre volje, onda licemjerno kalkuliše namjerama, a ako je plaćena onda ne vidimo razlog isticanja istog na sva zvona pored krucijalnih problema koji postoje…”, navodi se u reagovanju.

Mještani su ranije od menadžmenta Doma zdravlja tražili ispunjavanje tri zahtjeva. To su “rad doktora u obje smjene, laboratorija za izradu nalaza i novo sanitetsko vozilo”.

Izabrani doktori u zdravstvenoj stanici Petrovac odlukom menadžmenta radnim danima rade u smjenama od 7 do 14 sati i od 14 do 18 časova, subotom od 7 do 13, a nedjeljom od 8 sati do podne. Jednom sedmično dostupni su im radiolog i ginekolog, kao i uzorkovanje krvi za laboratorijske analize.

Bonus video: