Pravni mehanizmi od izuzetnog značaj za očuvanje prirode

Okugli sto na temu "Klimatski sudski postupci i ljudska prava" organizovalo Udruženje pravnika u saradnji sa njemačkom Fondacijom za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ)

2187 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Udruženje pravnika Crne Gore
Foto: Udruženje pravnika Crne Gore

Za očuvanje prirode pravni mehanizmi su od izuzetnog značaj.

To je sinoć u Podgorici kazao ambasador Njemačke Peter Felten.

Okugli sto na temu "Klimatski sudski postupci i ljudska prava" organizovalo je sinoć Udruženje pravnika u saradnji sa njemačkom Fondacijom za međunarodnu pravnu saradnju (IRZ).

Skupu su prisustvovali predsjednik i sudije Ustavnog suda Crne Gore, univerzitetski profesori, sudije redovnih sudova, advokati i veći broj studenata Pravnog fakulteta UCG.

UPCG i ova referenta njemačka organizacija već duže uspješno sarađuju i ovo je četvrti zajednički skup koji se organizuje u Crnoj Gori.

"Skup je otvorio njemački ambasador Peter Felten koji je ukazao na značaj zaštite životne sredine i njene pravne zaštite, a u ime organizatora učesnicima su se obratili rukovodilac odsjeka IRZ-a za Jugoistočnu Evropu dr Štefan Pirner i predsjednik UPCG prof. dr Branislav Radulović", saopšteno je iz Udruženje pravnika.

Referate i prezentacije na okruglom stolu su izložili penzionisani sudija Saveznog Ustavnog suda SR Njemačke Gabrijela Bric i redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta Crne Gore Maja Kostić Mandić.

IRZ je osnovan 1992. godine sa ciljem davanja doprinosa reformi pravnog sistema koja se odvija u zemljama u tranziciji.

Bonus video: