Popović čestitala Njegošev dan: Njegoševa mudrost da nam bude vodilja da se uspješno izborimo sa izazovima današnjice

"Djela koja nam je ostavio kao doprinos crnogorskoj kulturi, njegova hrabrost u suočavanju s političkim izazovima i duboko ukorenjena filozofija, čine nas ponosnim članovima crnogorskog društva"

3051 pregleda 15 komentar(a)
Zdenka Popović, potpredsjednica Skupštine Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore
Zdenka Popović, potpredsjednica Skupštine Crne Gore, Foto: Skupština Crne Gore

Potpredsjednica Skupštine Crne Gore Zdenka Popović, u ime Skupštine Crne Gore i svoje lično ime, svim građankama i građanima Crne Gore čestitala je Njegošev dan, crnogorski praznik kulture, saopšteno je iz Skupštine.

"U ime Skupštine Crne Gore i svoje lično ime, svim građankama i građanima Crne Gore najsrdačnije čestitam Njegošev dan, crnogorski praznik kulture. Danas, s ponosom i poštovanjem obilježavamo ovaj dan posvećen sjećanju na velikog crnogorskog vladara, pjesnika i filozofa, Petra II Petrovića Njegoša. Čak i 172 godine od njegove smrti, njegova ličnost, mudrost i djela i dan danas nas inspirišu", kazal je Popović.

Ona je istakla da Njegoševa poezija nije samo izraz umjetničkog genija, već i ogledalo društva koje se nosi s izazovima.

"Djela koja nam je ostavio kao doprinos crnogorskoj kulturi, njegova hrabrost u suočavanju s političkim izazovima i duboko ukorenjena filozofija, čine nas ponosnim članovima crnogorskog društva", dodala je.

Ona je poručila da Njegoševa mudrost treba da bude vodilja da se, "ujedinjeni u poštovanju prema Njegoševom nasljeđu, uspješno izborimo s izazovima današnjice i inspiracija da, u slozi i poštovanju prema raznolikosti našeg naroda, gradimo zajednicu koja cijeni kulturu, obrazovanje i solidarnost".

“Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi”, sigurna sam da će kroz ovaj dan i djela dovijeka živjeti u našim srcima. U to ime svim građankama i građanima Crne Gore, još jednom, čestitam Njegošev dan", zaključila je Popović.

Bonus video: