Đeka o Šešeljevoj knjizi: Najoštrije osuđujem upotrebu uvredljivih naslova koji podstiču govor mržnje

"Medijski prostor treba da bude mjesto gdje se akcentuje poštovanje i razumijevanje će, a ne širi diskriminacija i mržnja"

3556 pregleda 8 komentar(a)
Đeka, Foto: Mmp.gov.me
Đeka, Foto: Mmp.gov.me

Ministar ljudskih i manjinskih prava Fatmir Đeka saopštio je da "povodom krajnje neprimjerenog naslova publikacije Vojislava Šešelja u kojem proziva bivšu poslanicu Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović Stanković u ime Ministarstva ljudskih i manjinskih prava i u svoje ime najoštrije osuđuje upotrebu uvredljivih naslova koji podstiču govor mržnje".

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i haški osuđenik Vojislav Šešelj objavio je knjigu u kojoj vrijeđa bivšu poslanicu Socijaldemokratske partije (SDP) Draginju Vuksanović Stanković.

Naziv Šešeljeve knjige je "Montenegrinska k*****tija Draginja Vuksanović".

"Medijski prostor treba da bude mjesto gdje se akcentuje poštovanje i razumijevanje će, a ne širi diskriminacija i mržnja. Žene su u javnom prostoru sve češće izložene ponižavanju, neprihvatljivoj kulturi diskriminacije što utiče direktno i široko na širenje štetnih stereotipa koji unazađuju naše društvo", istakao je Đeka u saopštenju.

On je dodao da autori knjiga koji naslovljavaju svoja djela krajnje neprimjereno i uvredljivo, moraju snositi odgovornost za svoje riječi i postupke.

"Ovaj čin podstiče negativnu percepciju žena i šteti kako pojedinki, tako i ukupnom društvenom napretku u pravcu ostvarivanja rodne ravnopravnosti", rekao je Đeka.

Bonus video: