Bijelo Polje: Nastava u OŠ "9. maj" normalizovana, policajac u dvorištu

Nastava nakon incidenta u bjelopoljskoj obrazovnoj ustanovi normalno teče

9669 pregleda 2 komentar(a)
Većina djece sada je na časovima (ilustracija), Foto: shutterstock.com
Većina djece sada je na časovima (ilustracija), Foto: shutterstock.com

Nastava u bjelopoljskoj Osnovnoj školi “9. maj” normalno teče, ali je u dvorištu te obrazovne ustanove i dalje policajac kojeg je nakon incidenta tamo postavila Uprava policije.

To je Vijestima juče nezvanično rečeno iz škole, nakon što je policiji pa tužilaštvu prijavljeno da je učenik devetog razreda škole u Sutivanu prijetio vršnjacima da će ih pobiti i da ima ima spisak za odsrel na kome je 26 osoba.

Iako je grupa roditelja najavila da djecu neće slati u školu “dok im ne garantuju bezbjednost”, većina njih to je učinila.

Jedan od njih, međutim, kazao je Vijestima da njegovo dijete i dalje neće ići na časove, jer je ime njegovog sina “prvo pa spisku za ubijanje”.

Iz Ministarstva prosvjete ranije su naveli da su obišli školu i razgovarali sa direktorkom Milijanom Marković Bošković, profesorima i roditeljima.

“Ministarstvo prosvjete, nauke i inovacija je upoznato sa preduzetim mjerama iz nadležnosti Centra bezbjednosti Bijelo Polje, nadležnog tužilaštva kao i Centra za socijalni rad na utvrđivanju činjenica i okolnosti u vezi s navedenim događajem i dobilo uvjeravanja da će ovaj događaj koji je uznemirio javnost biti prioritet u radu nadležnih organa. Radi preciznog informisanja javnosti, u JU OŠ ‘9. maj’ Bijelo Polje, nije došlo do prekida nastavnog procesa, već se nastava odvija redovno”, piše u saopštenju Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).

Iz Osnovnog državnog tužilaštva prije neki dan kazali su da u cilju zaštite interesa postupka, više neće davati saopštenja i ponovili da su povodom događaja koji se desio 16. novembra, nakon prijave policije, policijskim službenicima dali obavezujuća upustva i naloge u vezi s prikupljanjem obavještenja i dokaza.

Bonus video: