Bjelopoljci jedini u Crnoj Gori predloge o budžetu mogu slati putem aplikacije

Centralna javna rasprava 27. novembra

2756 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Centralna javna rasprava o kapitalnom budžetu Opštine Bijelo Polje za narednu godinu održaće se 27. novembra, u 13 časova.

Bjelopoljci su jedini u Crnoj Gori koji svoje predloge mogu slati putem aplikacije "Učestvujte u planiranju kapitalnog budžeta za 2024. godinu".

Iz Opštine pozivaju sve građane da aktivno učestvuju u planiranju Kapitalnog budžeta za narednu godinu.

Javna rasprava povodom Nacrta odluke o budžetu počela je 16. novembra. Prema nacrtu, budžet je planiran u iznosu od 17.601.000 eura, od čega na tekuću potrošnju ide 10.178.100 eura, na otplatu duga 3.042.000 eura, dok se na kapitalne projekte raspoređuje 4.380.900 eura.

“Predloge za izgradnju novih parkova, ulica, sportskih igrališta, vodovodnu infrastrukturu i druge sadržaje za koje misle da su važni za život u njihovoj Mjesnoj zajednici sugrađani mogu davati do 30. novembra, do kada traje Javna rasprava”, navode iz Sekretarijata za finansije.

Do konačnog usvajanja predloga budžeta moći će da se daju predlozi, nakon čega će Komisija razmatrati opravdanost svih predloga i u komunikaciji sa MZ najbolje prihvatiti.

“Ovo je druga godina korišćenja ove aplikacije, kojom želimo čuti glas građana u formiranju opštinskog budžeta”, kazao je za “Vijesti” predsjednik Opštine Petar Smolović, podsjećajući da je jedan postulata transparentnosti učešće što šireg broja građana u kreiranju prioriteta u budžetu Opštine, jer putem aplikacije svaki građanin može uputiti svoj predlog o onom što je važno za njega i okruženje u kojem živi.

Bonus video: