Galić podnio ostavku

"Vezano za navode iz medija gdje se pominju falsifikovane diplome, želim jasno da stavim do znanja da se principijelno protivim svakom vidu malverzacija i molim da se istrage u ovom pravcu nastave u cijelom državnom sistemu", saopštio je Galić

70033 pregleda 378 reakcija 105 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Dosadašnji direktor Instituta za javno zdravlje (IJZ) Igor Galić saopštio je da je podnio ostavku na tu funkciju.

"Nakon tri godine psihičke i fizičke iscrpljenosti uzrokavane pandemijom COVID-19 infekcije, obavještavam javnost da sam Ministru zdravlja i premijeru podnio ostavku na funkciju direktora Instituta za javno zdravlje Crne Gore. Vezano za navode iz medija gdje se pominju falsifikovane diplome, želim jasno da stavim do znanja da se principijelno protivim svakom vidu malverzacija i molim da se istrage u ovom pravcu nastave u cijelom državnom sistemu", saopštio je on.

Kazao je kako se nada da će "i ovim činom zaštititi integritet ustanove, čast porodice i svoj lični teško stečen ugled".

"Ministru zdravlja i Vladi Crne Gore želim uspješan rad i sreću u zaštiti zdravlja stanovništva Crne Gore sa nadom da će završiti procese koji će rezultirati ulaskom države u EU", zaključio je Galić.

Institut se našao u centru pažnje nakon što su "Vijesti" objavile da pomoćnica direktora IJZ Miljana Pavličić nikada nije završila Hemijski fakultet Univerziteta u Beogradu, a da je dokumentacija na osnovu koje radi na rukovodećoj poziciji falsifikat. Da je diploma lažna potvrdilo je Ministarstvo prosvjete, a Osnovno državno tužilaštvo formiralo je predmet.

Pavličić je još prije više od devet godina osuđena zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave, ali je uprkos presudi i dalje radila i napredovala u toj zdravstvenoj ustanovi.

Ona je zbog lažiranja podataka o završenim studijama na Hemijskom fakultetu Univeriteta u Beogradu osuđena uslovno.

Bonus video: