Vujović: Smrt profesora Ratka Božovića veliki je gubitak za akademsku zajednicu i kulturu Crne Gore

"Pamtićemo ga kao istaknutog naučnog radnika, vrsnog teoretičara i posvećenog pedagoga, posebno cijenjenog i omiljenog kod generacija studenata kojima je predavao. Njegovo bogato životno i radno iskustvo krasili su dostojanstvo, posvećenost, poseban personalitet i energija"

8809 pregleda 6 komentar(a)
Vujović, Foto: Ministarstvo kulture i medija
Vujović, Foto: Ministarstvo kulture i medija

Ministarka kulture i medija Tamara Vujović uputila je telegram saučešća povodom smrti profesora Ratka Božovića.

"Smrt profesora Ratka Božovića veliki je gubitak za akademsku zajednicu i kulturu Crne Gore, ali i cijelog regiona" navodi se u telegramu koji je uputila Vujović.

Istakla je da je "filozof i sociolog kulture, kritički intelektualac visokih dosega, svestrani i plodni pisac i hroničar epohe i društva, Ratko Božović ostavio duboki trag na kulturnoj mapi ovih prostora".

"Pamtićemo ga kao istaknutog naučnog radnika, vrsnog teoretičara i posvećenog pedagoga, posebno cijenjenog i omiljenog kod generacija studenata kojima je predavao. Njegovo bogato životno i radno iskustvo krasili su dostojanstvo, posvećenost, poseban personalitet i energija", kazala je ona.

"Duboko žalimo zbog smrti uvaženog profesora Božovića i u ime Ministarstva kulture i medija i u svoje lično ime upućujem izraze najiskrenijeg saučešća njegovoj porodici i prijateljima", zaključuje se u telegramu.

Bonus video: