Šćekić: UNDP godinama pouzdan i aktivan partner

Potpredsjednik Vlade se sastao sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori

1560 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore
Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) godinama je pouzdan i aktivan partner Crne Gore u realizaciji prioritetnih razvojnih projekata, kazao je potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih, Dragoslav Šćekić.

On se sastao sa stalnom predstavnicom UNDP-a u Crnoj Gori Ekaterinom Paniklovom.

Šćekić je rekao da da vrednije saradnju i izrazio uvjerenje da će se, na temeljima dosadašnje prakse i iskustva, saradnja i partnerstvo sa UNDP-em nastaviti, ali i nadograditi. Naglasio je da vjeruje da će ubuduće kreirati nove projekte, ali i nastaviti postojeće, a sve sa ciljem stvaranja boljih uslova za život kako bi mladi ostajali u Crnoj Gori.

Šćekić se zahvalio na konsulantskoj i logističkoj podršci u okviru Ministarstva sporta, prvenstveno u izradi Strategije za mlade.

Šćekić i Panklova
foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

"Paniklova je kazala da joj resor demografije i mladih jako bitan za jednu državu u cilju inkluzije mladih u procesu donošenja odluka, razvoja sportske oblasti, kao i kreiranje što boljeg ambijenta za razvoj omladinske politike. Istakla je da je 2022. godine započeta realizacija programa 'Socio-ekonomsko osnaživanje mladih, žena i muškaraca kroz efikasne omladinske servise' u saradnji UNDP-a i Ministarstva sporta, čiji je cilj da podstakne socio-ekonomsko osnaživanje i razvoj mladih žena i muškaraca, kroz efikasne i kvalitetne omladinske usluge i programe. Posebno je u tom smislu istakla važnost jačanja partnerstva lokalnih samouprava i civilnog društva kroz Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2)", saopštio je Šćekićev kabinet.

"Na sastanku su se razmijenile mnoge ideje u daljem djelovanju dvije institucije, sa akcentom na digitalizaciju, volonterski rad, organizovanje okruglih stolova i anketa sa ciljem pronalaženja ključnih faktora koji mlade ljude navode na napuštanje Crne Gore, pronalaženja modaliteta i animiranja onih koji imaju namjeru da se vrate. Sagovornici su se saglasili da je u perspektivi izuzetno važno dalje unaprijediti saradnju, te je nagoviješteno da će u skorije vrijeme biti upriličen ponovni susret sa ciljem realizacije započetih strateških projekata i realizacije zajedničkih ideja", zaključuje se.

Bonus video: