Iva zaradila svoju prvu platu

“Bitno mi je da posao obavljam sa kolikim tolikim guštom. Organizujemo izlete po Crnoj Gori, ali i do Dubrovnika, Trebinja, Mostara. Zadužena sam da turistima dam informaciju i napravim rezervacije. Svaki dan je u suštini sličan, ali ima posla, pa brzo prođe”, kaže Iva
91 pregleda 1 komentar(a)
Iva Vukotić, Foto: Slavica Kosić
Iva Vukotić, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.08.2017. 20:27h

Ovog ljeta u hercegnovskoj opštini na sezonskim poslovima zaposleno je 750 radnika. Među onima koji rade trećina su studenati i srednjoškolaci. Jedna od njih je i Iva Vukotić, koja već dva mjeseca radi na štandu turističke agencije.

“Završila sam treći razred Turističke škole i u septembru postajem maturantkinja, pa sam se potrudila da ovog ljeta nađem posao, pokrijem sama neke svoje troškove, da olakšam malo mojima kod kuće, ali i da steknem neko radno iskustvo”, priča Iva .

Radi svakog dana, jer, tokom sezone niko ne očekuje slobodne dane. Iskustvo je pozitivno, poslodavac je korektan, a rad sa turistima zanimljiv.

“Bitno mi je da posao obavljam sa kolikim tolikim guštom. Organizujemo izlete po Crnoj Gori, ali i do Dubrovnika, Trebinja, Mostara. Zadužena sam da turistima dam informaciju i napravim rezervacije. Svaki dan je u suštini sličan, ali ima posla, pa brzo prođe”, kaže Iva .

Turisti koji kod nje kupuju karte najviše su zainteresivani za izlete u Dubrovnik, jer je to destinacija koja nikada ne izlazi iz mode. Zadovoljna je kada se neko od turista nakon izleta, ponovo javi i pohvali organizaciju izleta. Tu se završava kontakt sa gostima, a Iva se , kaže, trudi da uvijek bude ljubazna, jer je svjesna da i to utiče na kompletan utisak o turistickoj destinaciji .

Kao mladoj osobi, nije joj bilo baš lako da se odrekne plaže, izlazaka, druženja.

Bonus video: