Đukanović: Ratko Božović ostavio dubok trag u naučnoj zajednici

"Ratka će kao cijenjenog sociologa, vrsnog eruditu i omiljenog profesora pamtiti njegove kolege, brojne generacije studenata, i šira javnost, svi koji su bili u prilici da slušaju, čitaju i uče iz njegove ogromne riznice znanja", kazao je Đukanović

6664 pregleda 13 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Bivši predsjednik Crne Gore Milo Đukanović uputio je telegram saučešća povodom smrti profesora Radoslava Ratka Božovića, njegovoj porodici.

“Poštovana porodice Božović, iskreno me rastužila vijest o smrti vašeg supruga i oca, uvaženog profesora Ratka Božovića. Profesor Božović ostavlja za sobom dubok trag u naučnoj zajednici Srbije, i njegove Crne Gore, cijelog regiona, kao jedan od najvećih intelektualaca na ovim prostorima.

"Ratka će kao cijenjenog sociologa, vrsnog eruditu i omiljenog profesora pamtiti njegove kolege, brojne generacije studenata, i šira javnost, svi koji su bili u prilici da slušaju, čitaju i uče iz njegove ogromne riznice znanja.

"Ja ću ga pamtiti kao dragocjenog sagovornika i objektivnog analitičara svih važnih društveno-političkih kretanja u novijoj istoriji, uvijek senzibilnog i pažljivog prema crnogorskim nacionalnim interesima. Molim vas da primite izraze mog najdubljeg saučešća", naveo je Đukanović u telegramu.

Bonus video: