Koprivica: Iniciraću izbor novog Savjeta ASK-a, koji bi se bavio i odgovornošću aktuelne direktorice

"Nedopustivo je da na čelu institucije, kakva je ASK, ne bude profesionalac, već partijski poslušnik i eksponent funkcionera, koje je zapravo trebao kontrolisati", kazao je potpredsjednik Vlade

22472 pregleda 46 reakcija 31 komentar(a)
Koprivica, Foto: Boris Pejović
Koprivica, Foto: Boris Pejović

Potpredsjednik Vlade za politički sistem, pravosuđe i korupciju Momo Koprivica saopštio je da će inicirati da se pokrene izbor novog Savjeta Agencije za sprečavanje korupcije (ASK), koji bi se, pored ostalog, bavio i odgovornošću aktuelne direktorice Jelene Perović.

Kazao je kako je nedopustivo da na čelu institucije kao što ASK "ne bude profesionalac, već partijski poslušnik i eksponent funkcionera, koje je zapravo trebao kontrolisati".

"Nedopustivo je da neko ko je trebao da se bavi imovinom Vesne Medenice, sa njom komunicira, žali zbog hapšenja njenog vozača upletenog u organizovani kriminal i napade na novinare. Umjesto da se bavi konfliktom interesa prilikom odlučivanja Vesne Medenice, direktorica ASK-a joj pokazuje servilnost i podržava odluku koju obara Upravni sud kao nezakonitu", naveo je Koprivica.

Rekao je i da je nedopustivo da je neko ko kontroliše zakonitost izbora drugih, "po sopstvenim riječima, biran političkim namještenjem umjesto javnim konkursom".

"Pristrasno i servilno postupanje u brojnim slučajevima do sada, posebno onim koji se tiču imovine i životnog stila šefa bivšeg režima, sada nakon bjelodanih dokaza, postaje sasvim jasno i uverljivo. Iniciraću u skladu sa svojim nadležnostima, da se pokrene izbor novog Savjeta ASK-a, koji bi se, pored ostalog, bavio i odgovornošću aktuelne direktorice", zaključio je Koprivica.

Bonus video: