SPP pokrenuo inicijatitu za obnovu Hadžidanušine džamije u centru Bijelog Polja

Prema Statutu Opštine Bijelo Polje, za ovakvu inicijativu je potrebno prikupiti tri odsto od ukupnog broja građana koji imaju glasačko pravo

4604 pregleda 56 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Opštinski odbor Stranke pravde i pomirenja (SPP) je, kao što je i najavio, pokrenuo potpisivanje građanske inicijative u Bijelom Polju, za izgradnju Hadžidanušine džamije u centru grada, na lokaciji gdje je nekada bila, naveli su u saopštenju iz te partije.

"Tim povodom u kancelariji i na terenu mladi članovi partije su na usluzi građanima, koji žele da svojim potpisom daju podršku ovoj inicijativi koja će nakon dovoljno prikupljenih potpisa, iste upututi Opštini Bijelo Polje, shodno njenom statutu. Prema Statutu Opštine Bijelo Polje, za ovakvu inicijativu je potrebno prikupiti tri odsto od ukupnog broja građana koji imaju glasačko pravo", navodi predsjednik odbora Admir Camić.

On je naveo da se veliki broj Bjelopoljaca pridružio njihovoj inicijativi i da se sad ta partija "već sprema za veliki skup", koji je planiran da se održi ispred Opštine Bijelo Polje, sa kojeg će se ova inicijativa dostaviti Opštini Bijelo Polje.

"Ono što nas raduje, je što je i Islamska zajednica u svojem odgovoru Stranki pravde i pomirenja koja ih je obavijestila o našim aktivnostima, izrazila zadovoljstvo sa našim aktivnostima i da je Medžilis Islamske zajednice Bijelo Polje donio Odluku, da legitimno smatraju jedino obnovu džamije u autetičnom obliku, kako je ona nekada i izgledala," naveo je Camić.

Bonus video: