IJZCG: Tužilaštvo da ispita tvrdnje da je Miljana Pavličić bila u Institutu i uništavala dokumentaciju

Institut se obratio Osnovnom tužilaštvu u Podgorici, nakon objave na Fejsbuk stranici "Alternativa Crna Gora"

14601 pregleda 8 komentar(a)
Foto: IJZCG
Foto: IJZCG

Institut za javno zdravlje (IJZCG) saopštio je da su se obratili se Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici sa molbom da sprovede sve radnje koje su u njihovoj nadležnosti u vezi sa jučerašnjom objavom na Fejsbuk stranici „Alternativa Crna Gora“.

Na toj stranici je, kako su rekli, objavljeno da je pomoćnica direktora IJZCG-a Miljana Pavličić, u nedjelju u kasnim popodnevnim satima, bila u prostorijama Instituta i da je zajedno sa radnicima pravne službe uništavala dokumentaciju.

"Prema informacijama Instituta, Miljana Pavličić je posljednji put bila u Institutu za javno zdravlje Crne Gore dana 22.11.2023. godine, kako bi se izvršila primopredaja svih stvari iz njene kancelarije, kao i stvari koje su bile u njenom posjedu, a pripadaju Institutu. Imenovana je tada vratila i svoju identifikacionu karticu za ulaz u našu ustanovu, što je sve konstatovano zapisnikom", saopštio je IJZCG.

Napominju da su u petak, 24. novembra, promijenili bravu u kancelariji u kojoj se nalazi pravna služba, kao i da se ključ od te kancelarije ne nalazi čak ni u portirnici Instituta, kako ne bi došlo do neke zloupotrebe.

"Zbog negativnih navoda u medijima kojima je Institut za javno zdravlje Crne Gore izložen u posljednje vrijeme, proslijedili smo zahtjev Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici sa molbom da sprovede sve radnje koje su u njihovoj nadležnosti", zaključuje se.

Bonus video: