Bijelo Polje: Potok teče, idu kazne zbog smeća

Situacija na najkritičnijem mjestu u bjelopoljskoj opštini u Pavića potoku je pod kontrolom

3850 pregleda 0 komentar(a)
Smeće začepilo odvod, Foto: Opština
Smeće začepilo odvod, Foto: Opština

Situacija na najkritičnijem mjestu u bjeljopoljskoj opštini u Pavića potoku je pod kontrolom, a sve službe Opštine Bijelo Polje već danima rade na sanaciji problema.

To je saopšteno iz Opštinskog tima za zaštitu i spasavanje.

Usljed začepljenja propusta Pavića potoka u blizini dionice magistralnog puta Bijelo Polje-Ribarevine veliku štetu pretrpjela je porodica Korać i poslovni objekti i krugu bivšeg Auto-moto društva “Đorđije Stanić”.

“Nakon dvodnevnih napora otčepljena je šahta u kojoj se nalazio sloj od minimum tri metra visine od razne vrste smeća i raznih otpadnih materijala. Ekipe su su na terenu, a radnici Vodovoda ‘Bistrica’ postavili su armaturnu branu za smeće kako bi zaustavili prolaz smeća iz obližnjeg potoka. Uvidom u stanje na terenu evidentno je da najveći problemi ovih dana su nastali na mjestu gdje su građani nelegalno odlagali otpad, koji je usljed velikih padavina završio u atmosferskoj kanalizaciji. Zbog navedenog, nadležni Sekretarijat za inspekcijske poslove i Komunalna policija u narednim danima će pojačati nadzor i kažnjavati sve one za koje se utvrdi da su nelegalno odlagali otpad na javnim površinama”, navodi se u saopštenju.

Sekretar Sekretarijata za izgradnju Mensur Hajdarpašić je ranije kazao da je u toku četvrti tender za rješavanje problema Pavića potoka, vrijedan 84.000 i da se nada da će kroz desetak dana biti odabran izvođač. Podsjetio je da su ranija tri tendera propala, jer nije bilo zainteresovanih.

Mještani, međutim, kažu da tenderi podrazumijevaju rekonstrukciju, ali da Opština nije uradila ono što je u njenoj nadležnosti, a to je redovno održavanje, uprkos apelima građana.

Bonus video: