Vijeća-savjeti manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica: Pozdravljamo odluku Spajića o odgađanju popisa

"Vjerujemo da postoji dobra volja da se učini dodatni napor za obezbjeđivanje svih tehničkih okolnosti, uključujući odgovarajući softverski sistem"

4006 pregleda 2 komentar(a)
Mustafić, Vuksanović, Vulić, Nika i Šaljaj, Foto: Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori
Mustafić, Vuksanović, Vulić, Nika i Šaljaj, Foto: Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori

Vijeća-savjeti manje brojnih naroda i nacionalnih zajednica saopštili su danas da pozdravljaju odluku premijera Milojka Spajića o odgađanju popisa za 3. decembar, u cilju kompletiranja svih neophodnih uslova za transparentan i krebilan popis, što je bio i naš zajednički zahtjev i apel prema Vladi.

"Vjerujemo da postoji dobra volja da se učini dodatni napor za obezbjeđivanje svih tehničkih okolnosti, uključujući odgovarajući softverski sistem. Isto tako očekujemo i fleksibilnost da se izađe u susret opravdanim zahtjevima vijeća za učešće svih zainteresovanih predstsvnika u komisijama i tijelima, kako na opštinskom nivou tako i u samom Monstatu, kod kontrole unosa podataka, kao i fleksibilnost oko perioda ukupnog trajanja popisa. Pozdravljamo postignuti dogovor, ali želimo i njegovu punu implementaciju, u cilju izgradnje povjerenja u cjjelokupan proces popisivanja", ističe se u zajedničkom saopštenju koje potpisuju Suljo Mustafić, predsjednik Bošnjačkog vijeća u Crnoj Gori, Faik Nika, predsjednik Nacionalnog savjeta Albanaca u Crnoj Gori, Zvonimir Deković, predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore, Sabrija Vulić, predsjednik Savjeta Muslimana Crne Gore, Mensur Šaljaj, predsjednik Romskog savjeta u Crnoj Gori i Momčilo Vuksanović, predsjednik Srpski savjet u Crnoj Gori.

Predsjednik Vlade Crne Gore Milojko Spajić saopštio je sinoć da je na elektronskoj sjednici Vlade donijeta odluka da se popis stanovništva odgodi za 3. decembar.

Bonus video: