Princ Nikola Petrović u Nikšiću: Predložio modele unaprjeđivanja ekološke slike

"Sagovornici su se složili u ocjenama da postoji veliki prostor za produbljivanje saradnje između Opštine i Fondacije u oblastima ekologije, kulture, inovacija i implementacije novih tehnologija“

5043 pregleda 0 komentar(a)
Foto: SO Nikšić
Foto: SO Nikšić

Predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić, Nemanja Vuković, upriličio je prijem za princa Nikolu Petrovića Njegoša, upoznao ga sa stanjem u opštini, strateškim planom, realizovanim i planiranim projektima. Kako se navodi u saopštenju za javnost, Vuković je istakao važnost očuvanja tradicije i baštinjenja slobodarskih ideala i vrijednosti koje često nazivamo „njegoševskim“.

„Princ Nikola je govorio o radu Fondacije 'Petrović Njegoš' i predložio modele unapređivanja ekološke slike grada putem adekvatne pripreme i tretiranja otpada, na šta je predsjednik SO istakao da je to jedan od glavnih prioriteta vlasti u Nikšiću, na kojem posvećeno rade od samog stupanja na dužnost. Sagovornici su se složili u ocjenama da postoji veliki prostor za produbljivanje saradnje između Opštine i Fondacije u oblastima ekologije, kulture, inovacija i implementacije novih tehnologija“, navodi se u saopštenju za javnost.

Predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković i Princ Nikola Petrović Njegoš
Predsjednik SO Nikšić Nemanja Vuković i Princ Nikola Petrović Njegošfoto: SO Nikšić

Vuković je princa upoznao i sa inicijativom da Nikšić dobije status grada, a Nikola Petrović je ideju podržao. Nakon prijema, obišli su završne građevinske radove na rekonstrukciji Dvorca kralja Nikole, prostor iza Dvorca čije uređenje uskoro počinje, kao i lokaciju na kojoj će biti podignut spomenik Petru II Petroviću Njegošu.

Sastanku su prisustvovali sekretarka SO, Ivana Šljukić i sekretar Sekretarijata za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Dejan Ivanović.

Bonus video: