Niko neće da gradi sportsku zonu u Kolašinu

Na tenderu za izgradnju prve i druge faze nije bilo zainteresovanih ponuđača

3380 pregleda 14 komentar(a)
Dio Luga na kojem je planirana sportska zona, Foto: Dragana Šćepanović
Dio Luga na kojem je planirana sportska zona, Foto: Dragana Šćepanović

Od toga koliko novca bude opredijeljeno državnim budžetom za kolašinsku sportsku zonu zavisiće naredne godine, kako su “Vijestima” rekli u kabinetu predsjednika opštine Petka Bakića, obim realizacije tog projekta.

Za dugo najvljivane radove na izgradnji sportskih terena na Lugu ove godine bilo je planirano milion eura, 600.000 iz državne, a 400.000 iz opštinske kase.

Kako podsjećaju iz Bakićevog kabineta, nakon revidovanja glavnog projekta, Opština je raspisala tender za izgradnju prve i druge faze, međutim nije bilo zainteresovanih ponuđača. Prava i druga faza obuhvatale su izgradnju šest terena, po dva za odbojku, tenis i košarku. Zbog toga što nije bilo zainteresovanih za izvođenje radova, nijesu ni stvorene pretpostavke za početak radova, pa je sav posao odložen za narednu godinu.

“Od toga koliko novca će biti oprediljeno državnim budžetom zavisiće i vrijednost radova, odnosno broj faza koje se mogu realizovati. Takođe, do usvajanja Zakona o budžetu za 2024. godinu, nije moguće precizirati način postupka sprovođenja javne nabavke, jer će način korišćenja sredstava odrediti da li će Opština ili Uprava za kapitalne projekte sporvoditi taj postupak”, rekli su “Vijestima” u Bakićevom kabinetu.

Opština je, tvrde, razradila četiri faze glavnog projekta koje su revidovane, a to, osim po dva terena za odbojku, košarku i tenis, obuhvata fudbalski stadion i atletsku stazu sa pratećim sadržajima (tribine, toaleti, svlačionice).

Prostor pored šetališta, na kojem je minulih godina istovarana zemlja iskopana iz tunela “Klisura”, do sada je bio potpuno neiskorišćen. Ukupna površin, na kojoj će se u budućnosti u više faza graditi sportska infrastruktura, ali i urediti javne površine, je oko 77.304 metara kvadratnih. Prema projektnoj dokumentaciji, objekat će zauzeti deseti dio te površine.

Za potrebe minulog ljeta održanih Međuopštinskih omladinskih sportskim igara (MOSI), Opština je tokom juna izgradila terene za odbojku i mali fudbal, koji nijesu bili sastavni dio tendera koji se odnosi na izgradnju infrastrukture u ostatku sportske zone. Kako je rekao tadašnji predsjednik Opštine Vladimir Martinović, to su “prvi sportski tereni u opštinskom vlasništvu”, te da ta ulaganja “imaju za cilj da pruže bolje uslove za život i rad”.

Bonus video: