Mandić: Skupština ima obavezu da obezbijedi punu podršku osobama sa invaliditetom

“Obaveza Skupštine Crne Gore, kao najvišeg zakonodavnog tijela, je da obezbijedi punu podršku osobama sa invaliditetom i da na valjan način omogući da zakoni naše države oslikavaju njihove realne potrebe”

11157 pregleda 10 komentar(a)
Mandić, Foto: Igor Šljivančanin/Skupština Crne Gore
Mandić, Foto: Igor Šljivančanin/Skupština Crne Gore

Skupština Crne Gore ima obavezu da obezbijedi punu podršku osobama sa invaliditetom i da na valjan način omogući da zakoni oslikavaju njihove realne potrebe, kazao je predsjednik parlamenta Andrija Mandić.

Mandić je rekao da ih Međunarodni dan osoba sa invaliditetom obavezuje da ulože svoj maksimum u izgradnji inkluzivne zajednice u kojoj će svaka osoba imati jednake šanse.

“Obaveza Skupštine Crne Gore, kao najvišeg zakonodavnog tijela, je da obezbijedi punu podršku osobama sa invaliditetom i da na valjan način omogući da zakoni naše države oslikavaju njihove realne potrebe”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, zajedno sa drugim državnim institucijama, ali i svim ostalim društvenim i političkim faktorima, Skupština će dati svoj puni doprinos da Crna Gora postane društvo u kojoj svaki građanin može da se osjeća prihvaćeno.

“Kao i društvo u kojem bolja budućnost nije samo puka fraza, već izvjesna stvarnost”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: