Opština Budva isplatila novembarske zarade i 500 eura zimnice

"Uredno će biti servisirani troškovi participacije troškova prevoza u međugradskom saobraćaju za učenike osnovnih i srednjih škola koje pohađaju nastavu van teritorije Opštine Budva", kazao je Jovanović

11651 pregleda 13 komentar(a)
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović
Zgrada Opštine Budva, Foto: Vuk Lajović

Opština Budva je u zakonski predviđenom roku obezbijedila isplatu novembarskih zarada za zaposlene u lokalnoj upravi, ustanovama i preduzećima čiji je osnivač.

Ujedno sa isplatama zarada, opredijeljen je iznos u vrijednosti od 500 eura za zaposlene u lokalnoj upravi, uvažavajući njihove potrebe kao i porast cijena svih vrsta životnih troškova.

To je Vijestima kazao predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović.

"Uredno će biti servisirane sve potrebe prema dobavljačima, izvođačima javnih radova, odbornicima, političkim partijama, troškovi sudskih i advokatskih troškova. Naknade za novorođenčad će zaključno sa ovim mjesecom biti isplaćene u narednim danima kao i sredstva koja su opredijeljena za pomoć poljoprivrednim proizvođačima. Nakon što je Viši sud odobrio potpisivanje dokumentacija, opština će realizovati obaveze iz Plana javnih nabavki, pa je u tom smislu pokrenut postupak za nabavku mamografa i ultrasoničnog aparata za potrebe Doma zdravlja Budva vrijednosti od 170.000 plus pdv. Pokrenut je i postupak opremanja multimedijalne sale u Petrovcu vrijednosti 123.500 eur kao i postupci uređenja igrališta za potrebe Dnevnog centra “ Biseri” vrijednosti 63.000 eur i uređenje dječijih igrališta 40.000 eur", kazao je Jovanović.

Naglasio je da će uredno biti servisirani troškovi participacije troškova prevoza u međugradskom saobraćaju za učenike osnovnih i srednjih škola koje pohađaju nastavu van teritorije Opštine Budva.

Istakao je da su na ovaj način uspjeli da okončaju postupak i izaberu izvođača radova na rekonstrukciji ulice “22 novembar” i “ Mediteranske” koja investicija je, prema njegovim riječima, jedna od najznačajnijih za pripremu ljetnje turističke sezone i rasterećenje saobraćajnih gužvi u gradskom jezgru.

"U ovom trenutku možemo da konstatujemo da opština uredno servisira sve svoje obaveze i ispunjava nadležnosti u skladu sa zakonom. Koristimo priliku da se zbog specifičnosti situacije zahvalimo svim zaposlenima, kao i partnerima Opštine Budva na razumijevanju i strpljenju koje su pokazali u prethodnom periodu”, kazao je Jovanović.

Bonus video: