Nišić: Evropski put Crne Gore apsolutni je prioritet

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopšteno je da je Nišić sa ambasadorom Bosne i Hercegovine (BiH) Branimirom Jukićem razgovarala o preduzetim aktivnostima i planovima tog Vladinog resora za predstojeći period

1668 pregleda 0 komentar(a)
Jukić i Nišić, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Jukić i Nišić, Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja

Evropski put Crne Gore apsolutni je prioritet, poručila je ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić na sastanku sa ambasadorom Bosne i Hercegovine (BiH) Branimirom Jukićem.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja saopšteno je da je Nišić sa Jukićem razgovarala o preduzetim aktivnostima i planovima tog Vladinog resora za predstojeći period.

„Nišić je na sastanku izrazila zadovoljstvo saradnjom Crne Gore i BiH u brojnim oblastima, koja se temelji na dobrosusjedskim i prijateljskim odnosima dvije države i istakla da je evropski put Crne Gore apsolutni prioritet“, navodi se u saopštenju.

Ona je rekla da, u tom kontekstu, sprovode nekoliko važnih reformi čiji je krajnji cilj ubrzavanje procesa učlanjenja Crne Gore u Evropsku uniju (EU).

„Vaša nesebična podrška nam je od velikog značaja, imajući u vidu da dijelimo zajedničke vrijednosti i stremljenje ka društvu evropskih naroda, gdje nedvosmisleno pripadamo“, navela je Nišić.

Jukić je poručio da će BiH nastaviti da podržava Crnu Goru na putu ka EU i da od reformi koje Crne Gora sprovodi koristi mogu imati i države regiona.

Prema njegovim riječima, ulazak Crne Gore u EU koristan je i za samu Uniju.

„Naše dvije džave razmjenjuju dobre prakse i tako sarađujemo u brojnim oblastima, a određeni izazovi ostaju zajednički za obje države. Želim vam puno uspjeha u sprovođenju reformi na putu ka EU“, dodao je Jukić.

Na kraju sastanka, sagovornici su se saglasili da Crna Gora i BiH ostaju posvećene bilateralnoj saradnji i da je jačanje regionalne saradnje jedan od ciljeva na putu ka integraciji u EU.

Bonus video: