Opština Nikšić raspisala Javni poziv za Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda i bazar

Uz popunjenu prijavu potrebno je priložiti dokaz o registraciji djelatnosti kod nadležnog državnog ili lokalnog organa; potvrdu Poreske i Uprave lokalnih javnih prihoda o izmirenim obavezama na dan 1.7.2023. godine; kao i fotografije proizvoda koji se planiraju izlagati

3991 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Opština Nikšić uputila je Javni poziv zainteresovanim lokalnim subjektima da svojim proizvodima upotpune novogodišnju i božićnu ponudu na Trgu slobode u periodu od 20. decembra ove do 20. januara 2024. godine, kao i poziv poljoprivrednim proizvođačima i proizvođačima suvenira, rukotvorina i umjetnina da uzmu učešće na desetom Novogodišnjem sajmu lokalnih proizvoda koji će se održati od 22. do 24. decembra 2023. godine, u dvorani Sportskog centra.

Prijava za novogodišnji i božićni bazar traje do 15. decembra, a mogu se prijaviti pravna i fizička lica koja se bave proizvodnjom ili prodajom suvenira, umjetnina, rukotvorina, sa akcentom na proizvode koji oslikavaju praznike, kao i ugostitelji i proizvođači različitih vrsta poslastica.

Bazar
foto: Opština Nikšić

Uz popunjenu prijavu potrebno je priložiti dokaz o registraciji djelatnosti kod nadležnog državnog ili lokalnog organa; potvrdu Poreske i Uprave lokalnih javnih prihoda o izmirenim obavezama na dan 1.7.2023. godine; kao i fotografije proizvoda koji se planiraju izlagati.

Organizator obezbjeđuje besplatno korišćenje deset drvenih kućica zainteresovanim korisnicima u navedenom periodu. Izlagači će biti odabrani od strane komisije koju će formirati organizator, a ponuda mora biti raznovrsna i bogata.

"Na ovaj način želimo doprinijeti stvaranju prazničnog ambijenta u susret novogodišnjim i božićnim praznicima i bar nakratko pokušati dočarati praznični duh u gradu. Komisija za dodjelu drvenih kućica prilikom odabira izlagača vodiće se kvalitetom proizvoda, inovativnošću i kreativnošću, kao i podjednakom zastupljenošću proizvoda. Izlagači proizvoda poput toplih napitaka, hrane, suvenira imaće prednost. Imajući u vidu ograničen broj izlagača, organizator zadržava pravo izbora izlagača", piše u pozivu.

Prijava sa neophodnom dokumentacijom može se predati Građanskom birou u zgradi Opštine Nikšić sa naznakom "Prijava za kućice na Trgu slobode", kao i Službi za saradnju, poslove predsjednika i informisanje, ili na e-mail adresu predsjednik@niksic.me.

Kada je u pitanju jubilarni, deseti, Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda, iz Opštine ističu da je učešće na sajmu besplatno, kao i da su za izlagače, kao i svih ranijih godina, obezbijeđeni štandovi. Izlagači hrane i pića na Sajmu mogu biti samo proizvođači koji su upisani u nekom od registara Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

Prijava za učešće, uz neophodan dokaz o registraciji poljoprivrednog proizvođača, može se predati u Sekretarijatu za finansije, razvoj i preduzetništvo, putem e-mail adrese biljanazoric@t-com.me, ili preko pošte.

Organizator Sajma je Opština Nikšić, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Turističke organizacije Nikšić, Sportskog centra Nikšić.

Bonus video: