Bar domaćin trećeg festivala klapske pjesme Crne Gore

Nakon Podgorice, Ulcinja, Tivta, Cetinja i Herceg Novog, barskim koncertom Festival ulazi u završnu fazu
84 pregleda 0 komentar(a)
Klape, Foto: Radomir Petrić
Klape, Foto: Radomir Petrić
Ažurirano: 16.08.2017. 09:27h

Treći Festival klapske pjesme Crne Gore biće održan večeras od 21 sat pored bazena hotela „Princess“. Očekuje se nastup kotorskih klapa “Bisernice Boke” i „Maris“, „Harmonije“ iz Budve, beranske “O'Dive bel canto”, podgoričkih “Veselice” i „Asa voce“, “Kastel Nuovo” iz Herceg Novog, „Jadran“ iz Tivta, ulcinjske „Kalimere” i muške klape barskog KUD “Jedinstvo. Specijalni gosti su Branka Šćepanović, Šukrija – Žuti Serhatlić i folklorni ansambl KUD "Jedinstvo" .

"Klape Crne Gore sa gostima afirmišu nacionalnu muzičku kulturu i na svojevrstan način doprinose domaćoj proširenoj kulturnoj turističkoj ponudi u autentičnom izdanju. Klape su bogatstvo nacionalne muzičke kulture i one svoj stvaralački opus predstavljaju građanima Crne Gore i našim sezonskim gostima, a takođe i dijaspori , pogotovo što ima naših sunarodnika koji prvi put dolaze u Crnu Goru i koji se prvi put susrijeću sa našom kulturom u autentičnom izdanju", saopštili su organizatori.

Ovaj koncert u pratećem programu XXX Barskog ljetopisa podržali su MORT i NTOCG, a koordinatori su Udruženje „Klape Crne Gore“, Klapa KUD „Jedinstvo“, Opština Bar, „Barski ljetopis“, TO Bar, hoteli „Princess“ i „Sidro“, JP Kulturni centar Bar, te prijatelji klapske pjesme i ljubitelji narodne i izvorne pjesme Crne Gore.

Nakon Podgorice, Ulcinja, Tivta, Cetinja i Herceg Novog, barskim koncertom Festival ulazi u završnu fazu. Predstoje još koncerti u Bijelom Polju i Beranama 15. septembra i u Budvi sedmog oktobra.

Bonus video: