SMCG: Najoštrije osuđujemo prijetnje silovanjem upućene novinarkama iz više medija

"Prije svega jer se radi o novinarkama, ženama, prijetnjom silovanjem i to pet žena što je prvi put da se tako masovna prijetnja šalje u javnost. Nadležni organi moraju hitno reagovati kako bi se stalo na kraj ovoj pojavi i kako bi počinilac bio adekvatno kažnjen"

3388 pregleda 0 komentar(a)
Foto: sindikatmedija.me
Foto: sindikatmedija.me

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) najoštrije osuđuje prijetnje silovanjem upućene koleginicama iz više medija i ujedno apelujemo na policiju i tužilaštvo da ovaj slučaj shvate najozbiljnije moguće i rasvijetle ga što prije, saopšteno je iz te organizacije.

Iz Sindikata su kazali da su prijetnje koje su dobile novinarke Danica Nikolić, Tamara Nikčević, Bojana Dabović, Mirka Dević i Slavica Kruščić Vasović ozbiljne i problematične na više nivoa.

"Prije svega jer se radi o novinarkama, ženama, prijetnjom silovanjem i to pet žena što je prvi put da se tako masovna prijetnja šalje u javnost. Nadležni organi moraju hitno reagovati kako bi se stalo na kraj ovoj pojavi i kako bi počinilac bio adekvatno kažnjen", dodaje se.

Istakli su da svi ostali slučajevi, a kako navode, unazad gotovo dvije godine ih je bilo više, koji se tiču prijetnji koje je dobijala Danica Nikolić, urednica portala M, a koje nikad nisu rasvijetljeni konačno moraju dobiti i tužilački i sudski epilog.

"Posljednjih godina SMCG često ističe ažurnost policije, tužilaštava i sudova kada su u pitanju novi slučajevi napada na novinare i novinarke ali primjer Danice Nikolić je drugačiji jer je među rijetkima u kojima, da je javnosti poznato, ništa nije urađeno i apelujemo da se to promijeni", piše u saopštenju.

Oni su naglasili da je, prema njihovoj bazi podataka, ovo 16. slučaj napada na novinare, novinarke i zaposlene u medijima koji se desio ove godine.

Bonus video: