Odbranjene kuće u Krašićima, presječen najopasniji krak požara na Toplišu

Na terenu je bilo 50-tak vatrogasaca sa devet vozla a pomoć im je pružila i jedan ekipa Službe zaštite i spašavanja Kotor
131 pregleda 1 komentar(a)
Vatrogasci Tivat, Foto: Siniša Luković
Vatrogasci Tivat, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 15.08.2017. 14:38h

Tivatski i krtoljski vatrogasci sinoć su odbranili su od požara kuće u krajnjem zapadnom dijelu Krašića. Vatra se, napredujući kroz potpuno suvo nisko rastinje, primakla na oko 50 metara od objekata, ali su pravovremeno razvučene tzv. vatrogasne pruge kroz makiju i šumu iznad Krašića i požar „presječen“.

Na terenu je bilo 50-tak vatrogasaca sa devet vozla a pomoć im je pružila i jedan ekipa Službe zaštite i spašavanja Kotor.

"Danas je stanje dosta povoljnije- razvukli smo pruge što je moguće više i dalje u šumu od objekata, i cijeli dan ćemo natapati teren vodom. To ipak, neće značiti puno ako vjetar tokom popdnevnih i večernjih sati ojača, jer se vatra opet može pojaviti, ali mi radimo sve što je u našoj mogućnosti", kazao je „Vijestima“ oko 15 sati komandir Službe zaštite i spašavanja Tivat Zoran Barbić koji je tada zajedno sa još desetak vatrogasaca iz Tivat i Krtola i dva vozila bio na terenu u Krašićima.

On je dodao da je su kraci drugog požara na Toplišu koji su se juče spustili u polje i zaprijetili da ugroze jednu farmu i kuću, odnosno vodizvorište Topliš na drugoj strani, definitivno pogašeni, ali da vatrogaci prate stanje na teren jer ima još nekoliko aktivnih djelova požara na tom lokalitetu koji gore na potpuno nepristupačnom terenu.

Krak požara prema Grblju i Lješevićima je pod monitoringom Službe zaštite i spašavanja Kotora, dok hercegnovski vatrogasci kontrolišu stanje na dijelu požarišta u blizini Krašića, odnosno potez koji ide ka hercegnovskom selu Petrovići.

Barbić se zahvalio ekipama Komunalnog preduzeća i Vodovoda i kanalizacije Tivat koji su juče pomagali vatrogascima na terenu, kao i policajcima tivatskog Odjeljenja bezbjednosti i Komunalnoj policiji Opštine koji su regulisali saobraćaj na pristupnim cestama, kao bi intervencija vatrogasaca bila što efikasnija.

Bonus video: