Vibro trake i "mačje oči" za veću bezbjednost na bjelopoljskim ulicama

“Mačje oči" postavljene na pješačkim prelazima, na kojima je povećana frekvencija saobraćaja, pa se očekuje da će moderna svjetlosna signalizacija dodatno povećati bezbjednost pješaka

6299 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Jadranka Ćetković
Foto: Jadranka Ćetković

Na tri lokacije u zoni osnovnih škola u Bijelom Polju u toku je postavljanje vibro traka, kojima Opština uvodi novine u segmentu bezbjednosti saobraćaja postavljanjem zvučnih (vibro) traka za usporavanje.

“U toku probne faze, tokom koje će se ispitivati efekti u postavljanja novih usporivača, na proljeće će se isti postavljati na drugim kritičnim tačkama u cilju veće bezbjednosti djece i drugih učesnika u saobraćaju", saopšteno je iz Sekretarijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Opštine Bijelo Polje, podsjećajući da su, nakon što je završeno asfaltiranje gradskih ulica, na pješačkim prelazima postavljeni katadiopteri (tzv. “mačje oči”) na asfaltnim platformama, sa ciljem povećanja bezbjednosti u saobraćaju.

Iz tog sekretarijata podsjećaju da su “mačje oči" postavljene na pješačkim prelazima, na kojima je povećana frekvencija saobraćaja, pa se očekuje da će moderna svjetlosna signalizacija dodatno povećati bezbjednost pješaka.

Bijelo Polje
foto: Jadranka Ćetković

Bonus video: