U četvrtak dobrotvorni koncert: Prikupljanje novca za kupovinu vozila za prevoz učenika iz kolašinskih sela

Iz Savjeta roditelja pozivaju sve, koji su u mogućnosti, da tu dobrotvornu akciju podrže i uplatama na žiro račun: CKB 510-0000001270027-22. Uplate iz inostranstva mogu se obaviti na: IBAN: ME25510000000127002819

2709 pregleda 87 reakcija 0 komentar(a)
OŠ "Risto Manojlović", Foto: Dragana Šćepanović
OŠ "Risto Manojlović", Foto: Dragana Šćepanović

Dobrotvovrni koncert za prikupljanje novca za kupovinu vozila za prevoz učenika iz nekoliko kolašinskih sela, organizovaće u četvrtak, 21. decembra, saopštili su Savjet roditelja Osnovne škole (OŠ) "Risto Manojlović" i Centar za kulturu.

Iz Savjeta roditelja podsjećaju da OŠ fali jedno kombi vozilo, pa zbog toga nije u mogućnosti da organizuje prevoz đaka iz svih sela.

Vozilo, za koji je počelo prikljupljanje novca, koristilo bi se za prevoz osnovaca i srednjoškolaca iz Lipova, Lipovske Bistrice, Mušovića Rijeke i Blatine.

Na dobrotvornom koncertu za koji ulaznica košta minimum pet eura, nastupiće KUD "Mijat Mašković, bend "Rudolf", članovi sekcija OŠ, učenici Škole za osnovno muzičko obrazovanje i Nikola Lića Šćepanović.

Iz Savjeta roditelja pozivaju sve, koji su u mogućnosti, da tu dobrotvornu akciju podrže i uplatama na žiro račun: CKB 510-0000001270027-22.

Uplate iz inostranstva mogu se obaviti na: IBAN: ME25510000000127002819.

Kako su ranije "Vijestima" kazali u kolašinskoj OŠ, kombi koji je korišćen za prevoz đaka iz nekoliko sela pokvaren je i neupotrebljiv, a drugi, dobijen kao poklon od škole u Rijeci Crnojevića, nije prošao tehnički pregled.

Pored kombija, jedina kolašinska osnovna škola ima i autobus, koji je angažovan za prevoz učenika iz drugih sela.

Zbog razuđenosti kolašinske opštine, to jest udaljenosti pojedinih sela, organizovanje prevoza đaka godinama je veliki organizacioni izazov.

Škola nema dugorčnu mogućnosti da plaća privatnike koji bi prevozili učenike, jer su troškovi oko 70 eura dnevno.

Prevozom, koji je ranije obavljan, sada pokvarenim, kombijem, obuhvaćeno je oko 30 djece.

Pojedinoj djeci iz Gornjeg Lipova, na primjer, čak i do lokacije do koje je ranije saobraćao školski kombi, trebalo je nekoliko kilometara pješačenja.

Bonus video: