Opština Pljevlja će besplatno ustupiti Opštini Mojkovac četiri stara neispravna vatrogasna vozila

Opština Pljevlja uputiće, na njihov zahtjev, mojkovačkoj opštini rashodovane cisterne

2601 pregleda 3 komentar(a)
Zgrade opštine i Skupštine opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Zgrade opštine i Skupštine opštine Pljevlja, Foto: Goran Malidžan

Opština Pljevlja besplatno će ustupiti Opštini Mojkovac četiri stara neispravna vatrogasna vozila, koja je namjeravala da proda putem javnog oglasa.

Ta vozila Službi zaštite i spašavanja Opštine Mojkovac poslužiće za djelove za njihova vozila.

Mojkovcu će biti donirana vatrogasna cisterna FAP 1620 proizveden 1985, specijalno - radno vozilo IFA proizvodeno 1989, Vatrogasna cisterna FAP 1314 proizveden 1983, i vatrogasna cistijerna, FAP 1314 star 40 godina. Sva vozila su neispravna i neregistrovana.

Opština Mojkovac obratila se nedavno Opštini Pljevlja za donaciju vozila a zahtjevu je istaknuto da bi koristila Službi zaštite i spašavanja opštine Mojkovac kao dijelovi za njihova vozila.

Skupština opštine Pljevlja ranije je donijela Odluku o prodaji vatrogasnih vozila putem prikupljanja ponuda, ali na dva raspisana javna poziva nije bilo zainteresovanih ponuđača.

Vozila su se prodavala po ukupnoj početnoj cijeni od 13.200 eura.

Pljevaljska Služba zaštite i spašavanja je konstatovala da se radi o starim i dotrajalim, neregistrovanim i rashodovanim vozilima koja se ne mogu upotrebljavati za gašenje požara bez velikih ulaganja.

“Iz navedenih razloga, Predsjednik opštine Pljevlja, kao ovlašćeni predlagač, a radi međuopštinske saradnje, predlažio je lokalnom parlamentu da usvoji ovu odluku”, saopšteno je iz Opštine Pljevlja.

Bonus video: