Opština Tivat ustupa prostorije za vrtić

Opština daje Ministarstvu prosvjete besplatno poslovni prostor u objektu Šoping centra u Seljanovu

1534 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Siniša Luković
Foto: Siniša Luković

Opština Tivat ustupiće Ministarstvu prosvjete, nauke i inovacija (MPNI) na korišćenje bez nadoknade, poslovni prostor u objektu Šoping centra na Seljanovu, radi otvaranja novog privremenog odjeljenja dječijeg vrtiča “Bambi” u tom najvećem gradskom naselju.

Prema predlogu Odluke o ustupanju na besplatno korišćenje te nekretnine koja će se naći pred odbornicima na predstojećoj sjednici lokalnog parlamenta 27. decembra, lokalna uprava će ustupiti prostoriju površine 306 kvadrata u prizemlju Šoping centra, kao i jednu prostoriju na spratu ovog objekta, površine 160 kvadrata.

“Ovi prostori se ustupaju Ministartvu prosvjete, nauke i inovacija za potrebe smještaja predškolske ustanove, a u cilju povećanja kapaciteta u predškolskom obrazovanju u opštini Tivat”, piše u tom materijalu.

Prostorije u Šoping centru Seljanovo Opština će MPNI ustupiti na rok od pet godina od dana okončanja radova na njihovoj adaptaciji za potrebe vrtića. U materijalima stoji i da je shodno Memorandumu o saradnji Opštine i MPNI na realizaciji prioritetnih projekata u oblasti prosvjetne infrastrukture, koji su prošle nedjelje potpisali gradonačelnik Željko Komnenović i ministarka Anđela Jakšić Stojanović, obaveza Opštine da izradi projektnu dokumentaciju za adaptaciju prostorija za potrebe vrtića i finansira radove u visini od 100.000 eura, dok je obaveza MPNI da obezbijedi 350.000 eura za radove na objektu.

“Po isteku roka na koji je prostor ustupljen, korisnik (MPNI prim.aut.) nema pravo da traži povrat uloženih sredstava”, piše u predlogu odluke, uz napomenu da MPNI ima obavezu da plaća sve režijske troškove nastale tokom obavljanja te djelatnosti.

Opština je već završila projektnu dokumentaciju za preuređenje prostorija koje su MPNI ustupljene na period za koji se računa da će država u njemu uspjeti da sagradi novi objekat vrtića u Tivtu. U tom gradu naime već godinama je prisutan veliki problem sa nedostatkom prostornih kapaciteta za rad predškolskih ustanova. JPU “Bambi” u tri sada raspoloživa objekta u centru grada, Donjoj Lastvi i u Radovićima, trenutno ima upisano ukupno skoro 1.200 mališana, što je značajno više od projektovanih kapaciteta tih vrtića.

Bonus video: