Završena sanacija dva kilometra puta na dionici Maočići – Velimlje

Vrijednost radova je oko 300 hiljada eura

2508 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Nikšić
Foto: Opština Nikšić

Završena je sanacija puta Maočići – Velimlje u dužini od dva kilometra, a vrijednost radova je oko 300 hiljada eura. Prošle godine je završeno 8,7 kilometara pomenutog puta, a ukupna vrijednost radova je 1,3 miliona eura.

Put su obišli predsjednici Opštine i Skupštine opštine Nikšić, Marko Kovačević i Nemanja Vuković sa saradnicima i pomoćnicom direktora Uprave za kapitalne projekte Majom Delić.

Predsjednik Opštine je kazao da 2023. godinu, kada su u pitanju infrastrukturni projekti, posebno kada je riječ o putnoj infrastrukturi u ruralnom području, završavaju uspješno.

„Što se tiče Banjana, vodili smo računa o njima jer su u nekom prethodnom periodu bili veoma zapostavljeni, mislimo bez ikakvog razloga. Kao lokalna samouprava smo pokazali da ovaj kraj treba da krene jednim novim putem, putem razvoja“, kazao je Kovačević i dodao da su jutros počele i pripreme za asfaltiranje više putnih pravaca u Župi nikšićkoj.

nkput
foto: Opština Nikšić

Vuković je podsjetio da je sredstva obezbijedila Vlada i to amandmanskim djelovanjem Moma Koprivice, kao i da je po istom osnovu, ljetos završena rekonstrukcija dijela puta između Donjih i Gornjih Crkvica i ambulanta „Dr Niko Miljanić“ na Velimlju.

„Na ovaj način smo Banjane bolje povezali sa gradom, a u tu svrhu ide i rekonstrukcija puta od Manitovca do Kusida. Opština Nikšić je uložila velika sredstva u rekonstrukciju i nasipanje puteva, te unapređenje vodovodne infrastrukture te su značajno unaprijeđeni uslovi za život i boravak u ovom kraju“, kazao je Vuković.

Investitor je bila Uprava za kapitalne projekte, izvođač radova firma AD „Mehanizacija i programat“, dok je nadzor vršila Agencija za projektovanje i planiranje Opštine Nikšić.

„Ovo je još jedan rezultat kvalitetne saradnje koju Uprava za kapitalne projekte ima sa Opštinom Nikšić. Radovi su odrađeni kvalitetno i u roku, a doprinos Opštine je izrada tehničke dokumentacije i nadzor Agencije. Sanacijom puta ovaj kraj se dodatno valorizuje i poboljšavaju uslovi života i rada ljudi u ovoj oblasti“, kazala je Delić.

Radovi su obuhvatali skidanje kompletnog starog asfalta i tampona, zamjenu podloge na određenim lokacijama, nasipanje novog tampona i ugradnju asfalta.

Bonus video: