Šimun: Institut Igalo dragulj crnogorskog zdravstva

Ministar zdravlja bio u radnoj posjeti Institutu Igalo i bolnicI Meljine

4246 pregleda 12 komentar(a)
Foto: MZD
Foto: MZD

Ministar zdravlja Vojislav Šimun saopštio je, nakon što je sa potpredsjednikom Vlade Srđanom Pavićevićem obišao Institut „Dr Simo Milošević“ Igalo i bolnicu Meljine, da je resoru na čijem je čelu dužnost da obezbijedi kontinuitet i kvalitet zdravstvene usluge za sve građane i da su u tom smislu posvećeni da se na ovom području organizuje nesmetan proces rada i obezbijedi efikasna i pravovremena zdravstvena zaštita.

„Vlada Crne Gore je veoma jasno involvirana u problem Instituta Igalo, što ovim obilaskom i pokazujemo. Danas je s nama i predstavnik Minisatrstva finansija kako bismo studioznije pristupili sagledali situaciju. Novi izvršni direktor nas je upoznao sa tekućim problemima, koje smo mapirali i odredili odgovarajuće korake kojima ćemo nastojati da otklonimo neposredne prepreke, ali i paralelno raditi na planu reorganizacije i rješenju pitanja na duže staze. Činjenica je da Institut Igalo, između ostalih, jeste dragulj zdravstva u Crnoj Gori i preduzećemo sve što je u našoj moći da ovaj proces učinimo što ozbiljnijim i transparentnijim i da bude na zadovoljstvo svih građana Crne Gore“, kazao je Šimun novinarima, kako je saopštilo Ministarstvo zdravlja.

Na pitanje kakav je stav Vlade o privatizaciji Instituta, ministar je najavio da će, u saradnji premijerom i ministrima finansija i državne imovine, podrobno analizirati situaciju, napraviti procjenu imovine, studiju izvodljivosti, razmotriti impute koje dobiju od aktuelnog menadžmenta i ići ka tome da se Institut sačuva.

U bolnici Meljine, nakon obilaska ustanove i razgovora sa menadžmentom i ljekarima, Šimun se upoznao sa konkretnim problemima i potrebama zaposlenih.

mzd igalo meljine
foto: MZD

„U Meljinama postoji problem kadrovskog deficita koji ćemo nastojati adekvatno da riješimo putem konkursa i sistematizacije. Takođe, uradiće se popis potreba esencijalne medicinske opreme i raditi na tehnološkom opremanju u okviru mogućnosti“, kazao je Šimun.

On je podsjetio da je u pozadini svega pravno-imovinski proces i naglasio da je namjera resora kojim rukovodi da se obezbijedi adekvatan i kvalitetan radni proces, osnaži kadar i pomognu zaposleni, kako bi pružili adekvatnu zdravstvenu uslugu građanima.

Bonus video: