U februaru otvaraju Centar za promociju obrazovanja, nauke, kulture i umjetnosti Dalekog istoka

Ambasada Koreje obezbijedila donaciju od 200 hiljada dolara za otvaranje centra

2986 pregleda 0 komentar(a)
Foto: MPNI
Foto: MPNI

Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore (UCG) u febuaru će biti otvoren Centar za promociju obrazovanja, nauke, kulture i umjetnosti zemalja Dalekog istoka, najavili su iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija.

Oni su rekli da je Ambasada Koreje obezbijedila donaciju od 200 hiljada dolara za otvaranje tog centra.

“Ta sredstva su iskorišćena za nabavku opreme i inventara za opremanje centra koji će biti otvoren na Filozofskom fakultetu UCG. Otvaranje je planirano za početak februara naredne godine”, naveli su iz Ministarstva.

Oni su kazali da će svečanoj ceremoniji prisustvovati ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić Stojanović i ambasador Koreje, Đeung Li.

Kako su iz Ministarstva rekli, očekuje se da će otvaranje centra dobrinijeti jačanju saradnje dvije države i promociji obrazovanja, nauke, kulture i umjetnosti Dalekog istoka u Crnoj Gori.

Državni sekretar Dragan Bojović je zahvalio ambasadoru na dosadašnjoj veoma značajnoj podršci koju je Koreja u kontinuitetu pružala Crnoj Gori, posebno njenom obrazovno-vaspitnom sistemu.

Bojović je, kako se navodi, izrazio nadu da će nove inicijative unaprijediti već odlične odnose dvije države.

“Izražena je spremnost za dalju podršku crnogorskom obrazovnom sistemu, kako u sferi projekta digitalizacije obrazovanja koji se trenutno sprovodi u Crnoj Gori, tako i u više drugih sfera koje se tiču modernizacije i osavremenjivanja našeg školskog sistema u cjelini”, kaže se u saopštenju.

Bonus video: