Rekonstrukcija Ulice Boška Rašovića u Kolašinu privodi se kraju

"Izgrađena je fekalna kanalizacija duž ove ulice čime je riješen i dugogodišnji problem fekalne kanalizacije u, takozvanom, Izbjegličkom naselju, kao i rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, kojom je zamijenjeno 400 metara azbestnih cijevi koje su stavljene van upotrebe"

4561 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: Opština Kolašin
Foto: Opština Kolašin

Temeljna rekonstrukcija Ulice Boška Rašovića, kako je saopštio predsjednik Opštine Kolašin Petko Bakića, privedena je kraju.

On podsjeća da je riječ o najfrekventnijoj saobraćajnici u gradu, u dužini od oko 800 metara i da je vrijednost izvedenih radova oko miliona eura. Ta ulica će ubudće biti dvosmjerna cijelom dužinom.

Bakić kaže je da je rekonstrukcija izvđena prema Glavnom projekatu izgradnje primarne hidrotehničke infrastrukture na prostoru dijela DUP-a Smailagića Polje i dijela DUP-a Centar - dio ulice Boška Rašovića.

"Tako su izvedeni radovi na izgradnji atmosferske kanalizacije za najkritičnije područje oko ulice Boška Rašovića. Izgrađena je fekalna kanalizacija duž ove ulice čime je riješen i dugogodišnji problem fekalne kanalizacije u, takozvanom, Izbjegličkom naselju, kao i rekonstrukcija postojeće vodovodne mreže, kojom je zamijenjeno 400 metara azbestnih cijevi koje su stavljene van upotrebe. Potpuno su zamjene telekomunikacione instalacije, asfaltiranan kolovoz i puštane u u rad rasvja. Obezbijeđena finansijska sredstva za izgradnju trotoara, zbog vremeneskih prilika, nijesu realizovana u ovoj godini. Projekat je realizovan na inicijativu Sekratarijata za planiranje prostora, komunalne poslove i saobraćaj i Službe predsjednika, koji predano duži vrmenski period su radili na iznalaženju rješenja za probleme mještana I investiotra u ovom dijelu grada", saopštio je Bakić.

On je je objasnio da, nakon rekonstrukcije ove saobraćajnice, građani moraju učiniti dodatni napor da se buduće trotoarske površine koriste shodno njihovoj namjeni, a ne za parking. Trotoari, kaže Bakić, prije svega, služe za potrebe najmlađih sugrađana, kako bi bezbjedno došli do obližnje škole. Predsjednik Opštine je najavio da će se ubrzo krenuti sa postavljanjem vertikalne i horizontalne saobraćajne signalizacije.

Bakić je podsjetio i da je, kako kaže, "iako uspješno realizovana, ta investicija je trajala duže nego što je bilo predviđeno".

"To je uslovilo niz faktora, počev od prekida radova tokom održavanja MOSI do možda nešto slabijeg snalaženja izvođača u prvim mjesecima uslovljenom teškom situacijom na terenu,potrebe promjene projekta kako bi se prilagodio svim individualnim domćinstvima i podzemnim instalacijama ali i zbog potrebe da gradsko preduzeće 'Vodovod i kanalizacija' odradi potrebene priključke za domaćinstva koja gravitiraju uz saobrćajnicu na kojoj su izvođeni radovi", saopštio je Bakić.

On je zahvalio građanima na strpljenju i razumijevanju tokom izvođenja radova.

Bonus video: