Još 41.000 eura za sufinansiranje projekta rekonstrukcija SC "Ada" u Pljevljima

Većinski vlasnik dvorane je država sa 85 odsto, dok Oština ima oko 13 odsto, a ostatak mali akcionari. Ukupna dugovanja dvorane po svim osnovama je oko 400.000 eura, od čega se oko 300.000 odnosi na poreski dug

3358 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predsjednik Opštine Pljevlja Dario Vraneš i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, potpisali su ugovor, vrijedan 41.000 eura za sufinansiranje projekta rekonstrukcija sportskog centra "Ada" u Pljelvjima.

"Sportski centar 'Ada' je od izuzetnog značaj za omladinu i sport u Pljevljima. Iako nije u većinskom vlasništvu Opštine Pljevlja, ne smijemo dozvoliti da dvorana propadne i doživi sudbinu mnogobrojnih objekata koji su u vlasništvu države. Ova donacija od Ministarstva je izuzetno značajna. Opština Pljevlja je i do sada pružala jedan vid pomoći Sportskom centru uplaćujući na godišnjem nivou oko 60.000 eura za zakup prostorija i terena za treninge sportskih klubova", kazao je Vraneš.

Dodao je da je formirao komisiju koja će analizirati poslovanje SC "Ada" i na osnovu Izvještaja komisije "preduzeti dalje korake u smjeru zahtjeva prema Ministarstvu finansija da se vlasništvo dvorane prenese na Opštinu Pljevlja".

Ministar sporta i mladih naglasio je značaj sporta za Pljevlja i pljevaljske sportiste.

"Ministarstvo je prepoznalo značaj Sportskog centra "Ada" za Pljevlja a naročito mlade koji sve više odlaze i nastavljaju svoju sportsku karijeru u mjestima u kojima postoje mnogo bolji uslovi. Pljevlja su grad brojnih talentovanih sportista a zadatak svih nas je da prekinemo dosadašnju praksu i stvorimo što kvalitetniji sportski život u Pljevljima. Vjerujem da ćemo zajedno sa prvim čovjekom Opštine Pljevlja pronaći modus i na obostrano zadovoljstvo riješiti dugogodišnji problem", istakao je Šćekić.

Većinski vlasnik dvorane je država sa 85 odsto, dok Oština ima oko 13 odsto, a ostatak mali akcionari.

Ukupna dugovanja dvorane po svim osnovama je oko 400.000 eura, od čega se oko 300.000 odnosi na poreski dug.

Zbog nemogućnosti redovnog izmirivanja obaveza Poreska uprava nedavno je raskinula ugovor o reprogramu poreskog duga.

Osim za poreze Dvorana ima dugovanja prema opštinskom preduzeću Čistoća za uslugu odvoza smeća

Dvorana godišnje ostvari prihod u iznosu od sto hiljada eura dok su rashodi dvadeset do pedeset hiljada veći.

Mjesečno od kirije za zakup poslovnih prostora dvorana prihoduje preko 4.000 eura, a još 1.200 mjesečno im plaća Srednja stručna škola koja koristi malu salu za održavanje časova fizičke kulture, s obzirom na to da ta obrazovna ustanova nema svoju salu.

Ostatak prihodujemo od klubova koji koriste dvoranu za treninge i odigravanje utakmica.

U Sportskoj dvorani "Ada" radi sedam radnika i dva radnika na određeno koja su zaposlena kao ložači u kotlarnici tokom sezone grijanja.

Po sistematizaciji radnih mjesta u dvorani bi trebalo da radi 16 radnika, devet više nego što je trenutno zaposleno. Za plate mjesečno je potrebno izdvojiti oko šest hiljada eura.

Bonus video: